Eroğlu’ndan DSİ’ye veda
Bölgemizdeki su kaynaklarının mimarı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, video konferans yoluyla DSİ camiasına veda etti.  2003-2007 yılları arasında DSİ Genel Müdürlüğü, 2007 yılından günümüze kadar da Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevlerini yerine getirmiş olan, su kaynaklarının mimarı, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, video konferans yoluyla DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü, OSİB 12. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü personellerine veda etti. Tüm personele özverili çalışmalarından ötürü teşekkür eden, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, devam eden projelerin tamamlanmasıyla birlikte, ülkemizin önemli mesafe kat edeceğini ifade etti. DSİ Genel Müdürü Murat Acu da yaptığı açıklamada “Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz” dedi.

Bu tabela yakışmadı
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) ayrıştırılarak oluşturulan Trabzon Üniversitesi’nin tabelası görenleri hayrete düşürüyor. Üniversitenin tabelası sıradan ve gösterişsiz hali ile vatandaşların dikkatinden kaçmıyor. Bazı vatandaşlar, konuyla ilgili tepkilerini dile getirerek “İkinci üniversite olarak şehrimize kurulan Trabzon Üniversitesi’nin işleyişi de tıpkı tabelası gibi olacaksa üniversitenin vay haline. Belki yeni kurulan bir üniversite olabilir, eksiklikleri de olabilir. Ancak böyle bir tabela üniversiteye hiç yakışmadı. Umarız tüm eksiklikleri giderilir ve yeni bölümler üniversitede açılır, nitelikli akademisyen kadrosu ile şehrimizde hizmet verir” dediler.

Karadeniz katliamı unutmadı
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Birim Başkanı Ahmet Karadeniz son dönem insanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biri olan Srebrenitsa Katliamının 22’nci yıldönümünü nedeniyle açıklama yaptı. 22 yıl önce, Bosna Hersek’ten Türkiye’ye ve tüm dünyaya ulaşan haberler dolayısıyla tarifi mümkün olmayan acılar yaşadıklarını ifade eden Karadeniz “Srebrenitsa Katliamı, II. Dünya Savaşı’nda yaşanan kayıplardan sonra Avrupa’da meydana gelen en büyük soykırımın adıdır. Soykırımda hayatlarını kaybetmiş kardeşlerimize Allah’tan Rahmet, geride kalan ailelerine baş sağlığı, metanet ve sağlık dilemekteyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun, yapılan haksızlıkların, eziyetlerin, adaletsizliklerin ve soykırımların son bulmasını diliyoruz” dedi.

İYİ Partili Akbulut iddialı
İYİ Parti Trabzon’dan ikinci sıra milletvekili adayı olan Osman Akbulut, 24 Haziran seçimlerinden sonra ilçe teşkilatlarına teşekkür ziyaretinde bulunuyor. Teşkilatlarla istişarelerde bulunan Akbulut, Trabzon’da İYİ Parti’nin yerel seçimlerde iddialı olduğunu söyledi. Akbulut, “Teşkilatlardaki yapılanma her geçen gün daha iyiye gidiyor. Teşkilat başkanımızın, yöneticilerimizin ve partililerimizin inancını, azmini görünce yerel seçimlerde de başarı bekliyoruz” dedi.

DOKASGED’in bakan sevinci
Doğu Karadeniz Kalkınma ve Strateji Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineyle ilgili açıklamalarda bulundu. Son yılların en genç kabinesi olduğunun sevindirici olduğunu ifade eden Eroğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan hükümetimizi kutluyor, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve hükümette görev alan tüm bakanlarımıza başarılar diliyoruz” dedi. Eroğlu, Kabinedeki 4 bakanın Trabzonlu olmasının Trabzon ve Doğu Karadeniz için önemli olduğunu dile getirerek, özel sektör temsilcileri ve bürokratlardan oluşan kabinenin gelecek dönemde etkin projelerle başarılı olacaklarına inandıklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi