Adaylar Ankara yolunda
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi bugünlerde gerçekleştirilmekte olan ilçe kongreleri hakkında uyulması gerekli kuralları hatırlattı. Dün sabah saatlerinde Trabzon genelindeki partili ilçe başkanlarıyla toplantı düzenleyen Revi, mevcut durumu değerlendirdi. Kongrelerde uyulacak kurallar hakkında konuşan Revi, “Partimizin tüzüğü kongrelerde uyulacak kuralları belirleyip hiyerarşiyi açıklanmıştır. Kongrelerde her şey partimizin tüzüğü ile altıncı olağan kongrelerde uyulacak kurallar yazılı. Nasıl davranılacağı açık. Çalışmalarımız bu yönlü oluyor. İlçe kongrelerimiz tüzük kitapçığına bağlı yapılıyor. İlçe başkanlarının rolleri tanımlanmıştır. Kongrelerde hedefler partimizde birlikteliği sağlama amacındadır. Bu süreçte gerçekleştirmekte olduğum olduğum görüşmeleri Genel Merkezimizin yönlendirmesiyle yapıyorum. Hiyerarşi dışında görüşmeler yapmıyorum. Ama birileri görüşme isteğini iletmezlerse bunlar için dağ dağa küsmüş ifadesini kullanıyorum. Önümüzdeki Perşembe günü Trabzon genelindeki tüm başkan adaylarıyla Ankara’ya gideceğiz. Orada nasıl bir yol izlenileceğine karar verilecek” dedi.

Selçuk görevini devraldı
Akçaabat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Selçuk, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i makamında ziyaret etti. Görevi dolayısıyla yaklaşık bir yıldır yurt dışında olan Jandarma Binbaşı Mustafa Selçuk, 6 Eylül’de Akçaabat’taki görevini devraldı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Jandarma Binbaşı Mustafa Selçuk’un gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Jandarma Binbaşı Selçuk da Başkan Türkmen’e misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederek çalışmalarında kendisine başarılar diledi.

MHP Ortahisar’a sürpriz aday
Bir süre önce MHP Ortahisar İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Derviş Çelenk’in yerine birçok isim gündeme geldi. Sonunda Başkan Çelenk’in yerine gelecek isim netleşmeye başladı. MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Murat Gedikli, 24 Eylül Pazar günü yapılacak olan Ortahisar Olağan İlçe Kongresi için başkan adaylığını açıkladı. Partililerin iddialarına göre Gedikli’nin Ortahisar İlçe Kongresinde tek liste aday olacağı yönünde. Bu tür iddialara rağmen sürpriz isimlerinde aday olabileceği ileri sürülüyor. Adaylığını açıklayan Gedikli, bugün saat 11.00’da il binasında basın toplantısı düzenleyecek. Gedikli’nin toplantıda önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Sağır’dan birliktelik mesajı
Meral Akşener’in ve Koray Aydın’ın başını çektiği yeni partiye destek veren Ali Sağır ve ekip arkadaşları birlik mesajı veriyor. Yeni partinin Trabzon’da il başkanı olmasıyla ilgili bölünme iddialarını Ali Sağır yalanladı. Önceki gün partinin Trabzon ayağında öncülerinden olan iş adamaları Hüseyin Kıran, Hüseyin Koloğlu, Muhammet Erkan ile birlikte bir araya gelen Sağır, birlik mesajı verdi. Sağır, “Yeni partiye olan ilgi ve teveccüh birilerini rahatsız etmiş olacak ki asılsız yorumlara imza atıyorlar. İçimizden kime sorarlarsa sorsunlar gerçeği anında öğrenmek mümkündür. Ayrımız, gayrımız yoktur. Biz bir ve beraberiz. Hep birlikte hareket ediyoruz gruplaşma ayrışma yoktur. Fitne üretmek çabaları tamamen boşunadır. Yeni parti ile bütünleşeceğiz ve üzerimize düşeni yapacağız. Yalan ve iftiralara da en güzel cevabı sandıkta milletimiz verecektir” dedi.

Ocak için imza töreni
Gazeteci yazar Cevat Ocak kendi yazdığı “Şamil Ekinci ve Trabzonspor” adlı kitabı hastanede doktorlar ve çalışanlar için imzaladı. Ocak, kitaba desteklerinden dolayı Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Mehmet Çelebi’de, “Trabzonspor hepimizin ortak değeridir. Böyle bir kitap yazdığı için Cevat Ocak’a teşekkür ediyorum. Hastane olarak böyle bir kitaba destek olma kararı aldık. Bu kitabı doktorlarımıza ve çalışanlarımıza dağıtıp okumalarını ve Trabzonspor konusunda bilgilenmelerini sağlıyoruz” dedi

Editör: Haber Merkezi