Ortahisar’dan alkışlık çalıştay
Trabzon'un sorunları Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği "Trabzon'un dünü, bugünü, yarını" konulu çalıştayda tartışılacak. Çalıştayda, Trabzon ekonomisinin dünü, bugünü ve geleceği (Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi), eğitim ve istihdam (Eğitim sektörü ve iş dünyası işbirliğinin istihdama katkısı), turizm ile aile ve gençlik konuları tartışılacak. Çalıştayın ana temasını Ortahisar Belediyesi'nin Mağmat Boğazı'nda hayata geçireceği 'Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi'nin turizme katkısı oluşturuyor. Açık hava çalıştayının ilk oturumu bugün saat 13.30'da Meydan Parkı'nda başlayacak. Yarınki ikinci oturumunda her yönüyle Trabzon turizmi, aile ve gençlik, iletişim ve sosyalite konuları tartışılacak. Panel insanlara, “Başkan Ahmet Metin Genç kent için ne yapabilirim kaygısını iliklerine kadar hissediyor” dedirtti.

Kaptan vurdu gol oldu!
Trabzonspor’un unutulmaz kaptanlarından Ünal Karaman dün Spor Müdürümüz Servet Özkara’ya birbirinden özel açıklamalarda bulundu. Her cümlesi adeta bugünkü tabloyu çok iyi özetliyordu. Diyor ki Kaptan, “Spordan, futboldan bi haber, hangi işi yaptığını bilmediğin insanlar bu işin içinde. Şu an piyasada goy goy yapanlar, “Ağam paşam.. Eyvallah baş göz üstüne” diyenler el üstünde. Çünkü sistem ve düzen bu tarz insanları öne çıkarıyor. Sistem yalaka insanların iş yapmasına alışmış..” Karaman dün de Antalya’da TFF’nin düzenlediği bir etkinlikte adeta ders niteliğinde sözler etti. “Kimse Lucescu’nun boğazına yapışıp, kafasına silah dayayıp da 'Milli Takımın hocası olacaksın' dememiştir” diyen Karman, “Burada tartışılacak olan Lucescu değildir. Biz, getiren sistemi tartışabiliriz kendi bünyemizde. Benim ondan dolayı gönlümde volkan patlıyor, üzüntü duyuyorum, acı çekiyorum ama Lucescu hocamdır” dedi. Doğru söyleyenin 9 köyden kovulduğu bir ortamda TFF’nin etkinliğinde hatanın TFF’de olduğunu cesurca söylemiştir. Yani Kaptan yine Kaptan’lığını gösterdi.

Hekimoğlu ters köşe yaptı!
Trabzonspor başkan adaylarından ve Trabzon’un saygın iş adamlarından biri olan Celil Hekimoğlu son zamanlarda kamuoyunda çıkan “CHP’nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı olacak” şeklindeki iddialara yaptığı nezaket dolu açıklama ile cevap verdi. Kendisini belediye başkan adaylığını uygun görenlere dahi teşekkür eden Hekimoğlu, “Şunu açık yüreklilikle belirteyim ki “siyaset” hiçbir zaman gündemimde olmamıştır ve olmayacaktır. Benim tek hedefim kardeşlerim ve çalışanlarımızla birlikte omuz omuza vererek “HEKİMOĞLU DÖKÜM A.Ş.” firmamızı Trabzon ve Türkiye’nin gurur duyacağı bir “Marka” haline getirmek ve babamızın bize bıraktığı bu emaneti daha yukarılara taşıyıp ona layık olmaya çalışmaktır” dedi. Bu açıklama sonrası Hekimoğlu’nun teşekkür ettiği cenah ile bir çok CHP’li de ters köşe oldu. Zira Hekimoğlu ismi birilerini bir hayli heyecanlandırmıştı.

Balta heyet ağırladı
Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Balta, Pakistan Basın Heyeti'ni TBMM'de kabul etti. Türkiye ve Pakistan'ın iki dost ve kardeş ülke olduğunu ifade eden Muhammet Balta, “İki ülkenin coğrafya olarak birbirine çok uzakta olmasının iki ülke insanlarının gönül kardeşliğine asla etki etmedi. İki ülke insanlarının dostluğu ve gönül kardeşliğinin tarif edilemez büyüklüktedir” dedi. Pakistan basın heyeti içerisinde yer alan basın mensupları da “Pakistan ve Türkiye iki kardeş ülke. Bizlerin isteği, temennimiz ve düşüncemiz iki ülkenin ilişkileri ilelebet sürmesi, güvenin, beraberliğin, kardeşliğin daim olmasıdır” ifadelerini kullandılar.

Akaç’tan Çebi’ye sert tepki
CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, Ortahisar Belediye Başkanvekili Selahaddin Çebi’nin sosyal medya hesabından CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ı eleştirmesine sert tepki gösterdi. Çebi’nin Öztürk Yılmaz’ın söylemediği bir sözü söyledi diye paylaştığını belirten Akaç, “Herkes haddini bilecek. Sayın Çebi Genel başkan yardımcımız Sayın Öztürk Yılmaz öz be öz Türk evladıdır. Canını bu millet için feda edeceklerdendir. Kefeni, dantelli sofra bezinden olanlardan değildir, bilin” dedi.

Editör: Haber Merkezi