Kafkas ve Hayali’ye yeni görev
Üyesi olan 29 federasyon ve 235 dernek ile bölgesel ve sektörel iş dünyası örgütlerinin çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun, (TÜRKONFED) İstanbul’da gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Orhan Turan seçildi. Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu Üyeleri de belirlenirken, bir önceki döneme göre yönetimdeki kadın üye sayısı yüzde 100 artarak, ağırlığını yüzde 23’e yükseltti. Genel Kurulda, TRABZONSİAD Eski Başkanı Zeyyat Kafkas Yönetim Kurulu Üyesi, Hasan Kamil Hayali ise Denetleme Kurulu Üyesi seçildi.

CHP’den tepki çeken itiraz
AK Parti Trabzon İl Seçim İşleri Başkanı Nurettin Aydın “CHP Arsin ilçe Başkanlığı Arsin’deki bir kuran kursunun öğrencilerinin seçme haklarını engellemek için seçim kuruluna itirazda bulundu. Kendilerini demokrasi havarisi gösteren CHP Kuran Kursunda dini eğitim gören öğrencilere dahi tahammül edemiyor. Bu mu demokrasi bu mu özgürlük? CHP,  1960 da, 1980 de, 1998 de ne ise şuanda da aynı. Kafa yapısı hiç değişmiyor. Erbakan hoca doğru söylemiş. Erbakan hocanın hareketinin devamı olduğunu iddia eden partiye yeni yol arkadaşıyla mutluluklar dilerim” dedi.

Gedikli’den Soma çağrısı
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen iş kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümet yetkililerine çağrıda bulunan Gedikli, “Böylesi faciaların bir daha yaşanmaması için alınması gereken önlemler ve yapılması gereken politika değişiklikleri bir an önce yerine getirilmelidir. Temel yaklaşım çalışma ortamının insancıllaştırılmasıdır. İşçilerin sadece çalışma şartları değil yaşama şartlarının da “insan onuruna yaraşır” bir düzeyde olmasıdır. TÜRK-İŞ bu doğrultudaki çalışmalarını sürdürecektir.” dedi.

Mustafa Cumur unutulmadı
AK Parti çatısı altında iki dönem Trabzon Milletvekilliği yapan hizmetleri ve insan ilişkileri ile gönülleri kazanan rahmetli Mustafa Cumur ölümünün 6.yılında Düzköy İlçesi Çal köyündeki mezarı başında anıldı. Anma törenine AK Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile birlikte siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erdöl’den Güneş’e ziyaret
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ziraat Türkiye Kupasında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında sahaya atılan yabancı cisimle başından yaralanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu tür sahneleri futbol sahasında görmek istemediklerini vurgulayan Rektör Erdöl, "Türk futbolunun beyefendisi, efendilik ve dürüstlük abidesi güzel insan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e yapılan saldırı kabul edilemez, şiddetle kınıyorum” dedi. Şenol Güneş ise “Sayın Prof. Dr. Cevdet Erdöl’e nazik ziyaretleri ve güzel düşünceleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kuyumcular sinek avlıyor
Son günlerde ülke genelinde altın fiyatlarının yükselişi Trabzon piyasasını da olumsuz etkiledi. Konuyla ilgili görüştüğümüz kuyumcular son günlerde satışların durma noktasına kadar gerilediğini ifade ettiler. Durumun böyle devam etmesi halinde altın sektöründe piyasa krizi yaşanmasından çekindiklerini sözlerine eklediler. Son olarak kuyumcular bu duruma siyasilerin çözüm bulmasını istediler.

Editör: Haber Merkezi