Genç’ten 15 Temmuz daveti
Ortahisar Belediyesi, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümünde bir dizi etkinlik düzenleyecek. 15 Temmuz’u anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda 15 Temmuz Pazar günü saat 18.30’da sanatçı Uğur Işılak’ın katılacağı anma etkinliği düzenlenecek. Konserin, 15 Temmuz’u anma etkinliklerinin bir halkası olduğunu belirten Başkan Genç, bu tarihten bağımsız olarak yıl içinde de bu tür programlar düzenleneceğini kaydetti. Başkan Genç, “Bütün vatandaşlarımızı da sanatçı Uğur Işılak’ın katılımı ile düzenleyeceğimiz etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

Usta adaylığını açıkladı
Yerel seçimler yaklaşırken siyaset arenası yeniden ısınmaya başladı. Dernekpazarı AK Parti eski ilçe Başkanı Zeki Avni Usta yerel seçimlerde belediye başkan adaylığını sosyal medyadan açıkladı. Uzun süredir adaylığı gündemde olan Usta Sosyal medya hesabından “Aday Adayı değil Allah’ın izniyle adayım, karar milletin takdir Allah’tandır” diyerek adaylığını resmen açıklamış oldu. Usta ya sosyal medyadan destek yorumları yağdı. Usta’nın adayım demesi dikkat çekti. Herhangi bir partiden mi yoksa bağımsız aday mı olacağı merak ediliyor.

İmar Barışı masası oluşturuldu
Akçaabat Belediyesi imar barışı uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlar için bilgilendirme masası oluşturdu. Başvuruların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca değerlendirileceği İmar Barışı uygulamasında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Akçaabat Belediyesi tarafından İmar Barışı Masası oluşturuldu. Gelen her vatandaşla yakından ilgilenen belediye görevlileri, imar barışından yararlanmak için izlenecek yol konusunda başvuruya gelen vatandaşlara bilgilendirme ve yönlendirmede bulunuyor. Yapı Kayıt Belgesi alınmasında vatandaşlara gerekli bilgi ve yönlendirmelerde bulunmak için oluşturulan masa, imar barışının son başvuru tarihi olan 31 Ekim 2018’e kadar faaliyette olacak. Akçaabat Belediyesi yetkilileri, “Gelen her vatandaşla yakından ilgileniyoruz. İmar barışının amacı ülkemizdeki milyonlarca kaçak yapıyı kayıt altına alarak önemli bir soruna çözüm bulmaktır. Belediyemize gelen vatandaşlara uygulamadan yararlanmak için neler gerektiğini ve nerelere ne şekilde başvuru yapabileceklerini anlatıyoruz” dediler.

Vatandaşın durak isyanı
Trabzon’un merkez köyleri ile (Şimdi Mahalle) Batı İlçelerinin dolmuşları Moloz’dan hareket ederdi. Bölgeye yapılacak olan camii nedeniyle durak tasfiye edildi ve yolun karşısında ki surların dibine alındı. Durağın yerini bilmeyen birçok kişi ilçelerine veya köylerine gitmek için Moloz’a gelince kısa süreli şaşkınlık yaşadılar. Sora sora Bağdat Bulunur misali durağın yerini sorarak bulan vatandaşlar, araçlara binerek gideceklere yere ulaştılar. Bu arada bir şikayette şoförlerden var. Yeni durak yerinin yollarının çok bozuk ve çukurlu olduğunu ifade eden şoförler bir an önce asfalt dökülmesini istediler.

Sera Gölü’ne yakışmıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin turizm merkezlerinden Sera Gölü’nde oluşturduğu Sera Gölü Tabiat Parkı birçok vatandaş ve turist tarafından beğenilirken bazı eksiklikler ise eleştirilere neden oluyor. Gazetemizi arayan bir vatandaş, “Sera Gölü’nde Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu park güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak bazı eksiklikler dikkatimizden kaçmıyor. Çocukların eğlenmesi için park var ama yetersiz. Daha fazla olmalı. Ayrıca wc’ler bakımsız; daha bakımlı ve temiz olmalı. Bir de orada ne zaman olay çıkacağı belli olmaz. Bu yüzden güvenlikçilere de ihtiyaç var. Bir de işletmelerin levhalarında günlük tavuk, et vardır diye yazıyor ama ne yazık ki tavuk ve t yok” diyerek sitemini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi