Beşel’in Başkent çıkarması
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, AK Parti Milletvekili Av. Salih Cora ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. Ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Beşel, “Ankara'da, ilçemizde devam etmekte olan projeleri takip etmek ve yeni yatırımları görüşmek üzere Bakanlarımız ve Başbakanımızla görüşmelerde bulunduk. Çok olumlu geçen görüşmelerde Bakanlarımızın ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın bizlere gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı kendilerine Tonya Halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çebi’nin heyecanı
Araklı’da Küçük Sanayi Sitesi kura çekimi vardı. TOKİ Finasman Dairesi Talep Organizasyon Şb. Md. Bülent Şerefoğlu’nun da katıldığı kura çekimini değerlendiren Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “60 yıldır Araklı'da hayata geçirilemeyen projeyi hayata geçirdik. 2009 yılında göreve geldiğimden bu yana gerçekleştirmek istediğim projenin kura çekiminde duygulu anlar yaşadım. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Araklı'ya gerçekleştirdiği ziyaret neticesinde hayata geçirdiğimiz projemiz hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçenlere ilçe halkım adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Çavga’dan ince tespit!
Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga kent adına yararlı bilgiler ve uyarılar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde “Turizm için 10 yıllık master planları hazırlayabiliyoruz ama bir Kültür ve Turizm İl Müdürü belirleyemiyoruz” sözleriyle 2 yıldır yılan hikâyesine dönen Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü vakasını irdeleyen Çavga yine nokta atışı yaptı. Siyasilerin, “Trabzon’a 3 tane daha Uzungöl yapacağız” sözünden yola çıkan Çavga, Sera Gölü’nün karanlığını kast ederek, “3 tane yapay gölü yaparken elimizde hazır bulunan DOĞAL gölün ışıklandırmasını da yapar mıyız acaba?” diye sordu. Biz de Çavga aracılığıyla diyoruz ki, “Bir şeylerin eksikliği illaki Bakan söyleyince mi görülecek?”

CHP’den Karaman açıklaması
CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a KTÜ tarafından ‘Onur Doktorası’ verilmesine sert tepki gösterdi. Çakır, “KTÜ yönetimi laikliğin anayasada olmaması gerektiğini savunan demokrasiden ve hukuktan çok da anlamayan Meclis Başkanına Demokrasi ve Hukuka yaptığı katkılardan ötürü ödül veriyor. Ve bu kararı protesto ederek karşı çıkan üniversiteli gençlerin tutuklanmasına göz yumuluyor. Üniversite yapmayı var olan bir binaya yeni ad vermek olarak algılayan zihniyetten çok da farklı bir karar beklemek hayalcilik olurdu zaten” dedi.

Vakfıkebir’in acı günü
CHP Vakfıkebir eski ilçe yöneticisi, eğitimci Azmi Güntepe hayatını kaybetti. Güntepe’nin cenazesi dün öğle namazının ardından Vakfıkebir Merkez Camii’nde ikindi de Tonya Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Sonnokta ailesi olarak Güntepe’ye Allah’tan rahmet geride kalan ailesine başsağlığı dileriz.

Editör: Haber Merkezi