Pekşen damga vuruyor
CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in Trabzon’un sorunlarıyla ilgili yaptığı eleştiriler şehrin gündemine oturur. Pekşen’in bu eleştirileri günlerce kamuoyunda tartışılır. Pekşen’in bu çıkışları bazı kesimler tarafından eleştirilse de şehrin sorunlarına gündeme getirmesi açısından da birçok kişi tarafından takdir ediliyor. Pekşen, Trabzon’a her geldiğinde muhakkak şehrin bir sorununa dikkat çekiyor. Milletvekili Pekşen, dün de sosyal medya hesabından çektiği video ile Boztepe’deki imar sorununa dikkat çekti. Sosyal medya hesabından kısa açıklama yapan Pekşen, “Trabzon'un en güzel seyir teraslarından biri olan Boztepe ucube bir inşaata kurban edildi. Şehirlere ihanet ediliyor. En büyük ihaneti yaşayan şehirlerden birisi de Trabzon” diyerek sitemini dile getirdi. Pekşen’in çektiği video kısa zaman içerisinde binlerce kişi tarafından tıklandı.

Çakıroğlu kaldığı yerden
Ortahisar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, şehrin sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Çakıroğlu’nun gündeme taşıdığı sorunlar şehrin gündemine oturur ve çözümü noktasında sunduğu öneriler yetkililere ışık tutardı. Çakıroğlu, yapıcı eleştirilerine devam ederek sosyal medya hesabından Trabzon’da kaçak konut ve apart sorununa dikkat çekti. Çakıroğlu, kaçak konutlara ve apartlara müdahale edilmediğini iddia ederek, “Kaçak yapılardan vergisiz kazanç elde ediyor. Trabzon şehrinin başımı boş yoksa başımı boş vermiş, belli değil. Konut alanları gecelik apartlara dönüşürken, kiralamalar sınır tanımadan vites büyütürken terör tehdidi, vergisiz kazanç haksız rekabet yapanın yanında kâr kaldıkça adaletten söz etmek başın boş olmasına iyi örnektir” dedi.

Ortahisar’a ilk aday Odabaş
AK Parti Trabzon’da kongre takvimi yeniden başlarken en önemli ilçe konumundaki Ortahisar için ilk aday da ortaya çıktı. Daha önce Merkez ilçe yönetimlerinden görev alan ve Ömer Odabaş, 2 Aralık’ta yapılacak olan AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi için başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Kongre takvimi yeniden açıklanınca Eski AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel’in düğünün en önemli gündemi de AK Parti Ortahisar İlçe Başkan adaylığı oldu. Düğün töreninde AK Parti’nin kuruluşundan bu yana birçok kademesinde görev alan Belediye Meclisi Üyeliği ve ilçe yönetim kurulu üyeliği yapan Odabaş’a yoğun bir ilginin olduğu gözlemlendi. Odabaş’a Ortahisar’a aday olup olmadığı soruldu. Odabaş, “Değişim arzusunun ve memnuniyetsizliklerin bizi sorumluluk almaya mecbur bıraktığını görüyorum. Partimin bana görev ve sorumluluk yüklemesi halinde geçmiş dönemdeki tecrübemin verdiği güçle bu vazifeyi hakkıyla icra edeceğim kanaatindeyim” dedi.

Akaç ve Hacısalihoğlu kol kola
CHP Ortahisar İlçe Örgütü’nde 3 Aralık’ta yapılacak olan kongresi öncesinde adaylıklarını açıklayan CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç ve eski il başkanı yöneticilerinden Ömer Hacısalihoğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyorlar. Akaç ve Hacısalihoğlu, sık sık partinin önde gelen isimleri ile bir araya gelerek istişarelerde bulunuyorlar. Akaç ve Hacısalihoğlu, örnek bir tutum sergileyerek tüm partililere de örnek oluyorlar. Şöyle ki her iki başkan adayı da Meydan Parkı’nda bir araya gelerek dostluk mesajı verdiler. Kongrede birbirlerine rakip olmalarına rağmen başarı dileklerini ileten Akaç ve Hacısalihoğlu partililerinin de takdirini kazandı. Akaç sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraf için şu yorumu yaptı: “Yarış mı? Hizmet yarışı, kardeşçe, birlik, dayanışma içinde. Emin olun, parti kazanacak. Demokrasi kültürü partiye hakim olacak.”

AK Gençlik’te çok adaylı yarış
AK Parti Akçaabat İlçe Gençlik Kolları’nın ertelenen kongresi, 18 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Kongrenin tek adayla değil de çok adayla yapılacağı anlaşılıyor. Kongre öncesi adaylığını açıklayan ilk isim İlçe Gençlik Yönetiminin Başkan Yardımcılarından Resül Türker oldu. Yönetici arkadaşlarının desteğini alarak adaylığını açıkladığını dile getiren Türker, “Kongre hazırlıklarımızı bir bayram havasında gerçekleştiriyoruz. Adaylığını açıklayan ya da açıklayacak başka arkadaşlarımız da var ve olacak. Bu ne kadar büyük bir aile olduğumuzun, nasıl büyük bir hareketin içinde olduğumuzun göstergesidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi