Bakan Soylu her yerde
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem ülkenin savunması noktasında aktif hem de içinde Trabzon geçtiği her yerde. Önceki gün de Ankara’da tedavi gören Trabzon’un Tonya ilçesi nüfusuna kayıtlı gazimiz Hüseyin Çakmak’ı ve ailesini AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile birlikte ziyaret eden Bakan Soylu, gazi ailesine büyük moral verdi. Soylu, “Gazimizin sağlık durumu iyiye gidiyor. Allah'tan kendisine acil şifalar diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyelim” dedi.

Trabzon’da kongre günü
Trabzon’da bugün yine kongreler var. Meslek odalarının kongrelerinin start almasıyla birlikte her hafta kongreler yapılıyor. Bugün Kamyoncular Odası, Bakkallar Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın kongresi yapılacak. Kamyoncular odasında mevcut başkan Şükrü Bekar ile eski başkan Cemil Kalyoncu yarışacak. Bakkallar odasının kongresinde mevcut başkan Başaran Maraba’nın başkanlığında tek listeyle gidilmesi bekleniyor. Jeoloji Mühendisleri Odasında ise mevcut başkan Semi Hamzaçebi ile Mustafa Albayrak’ın listeleri yarışacak. Öte yandan dün Trabzon Makine Mühendisleri Odasının 12. Olağan Genel Kurulu da gerçekleştirildi. TMMOB şube binasında düzenlenen olağan genel kurulun ardından bugün seçim yapılacak.  Başkan Şaban Bülbül, bugün yapılacak ve 2 bin delegenin oy kullanacağı seçimlere tek listeyle girecek. Bülbül'ün listesi şu isimlerden oluşuyor: Asıl üyeler İsmail Özsalih, İsmail Nebioğlu, Ufuk Bulut, Önder Durmuş, Hakan Önal, Fulya Bankoğlu, yedek üyeler Sena Sağlam, Ahmet Murat Değer, Yasin Yılmaz, Ahmet Asım Kara, Miraç İsaoğlu, Özgür Özdemir, Dilek Denizci.

Altunbaş başkanları topladı
AK Parti Trabzon’un Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ilçedeki mahalle başkanlarını topladı. Parti binasında mahalle başkanlarıyla 2 saate yakın toplantı düzenleyen Altunbaş, mahalle başkanlarına daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Altunbaş, “Bu yeni dönemde Mahalle Başkanlarımızla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptık. Zorlu bir 2019 sürecine girdiğimiz bu dönemde, her arkadaşımızın üzerine düşenin çok daha fazlasını yapması gerektiğini kendilerine aktardık. Yaptıkları hizmetlerden ötürü her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Hikmet Aksoy’a anlamlı hediye
Geçtiğimiz gün Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin en deneyimli gazetecisi, duayen isimlerden, gazetemizin de başyazarı Hikmet Aksoy’a büyük bir sürpriz yapıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de katıldığı programda BGC Başkanı Oktay Gül tarafından Aksoy’un 1962 yılında öğretmenli yaptığı Kütahya’nın Pınarlar İlçesi’nde çıkardığı Okul Gazetesinin ilk sayısı takdim edildi. Anlamlı hediye Aksoy’u oldukça duygulandırdı.

Günay yine aday
Araklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Lokman Günay’dan açıklama geldi. Günay, “Yeniden Araklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına adayım. 2018-2021 dönemi için, yeni hizmetlerin altına imza atmak için yeniden Araklı’nın esnaf ve sanatkarlarının başkanı olmaya talibim” dedi.

KTÜ’de her milletten var
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde, dünyanın her kıtasından öğrenci bulunuyor. KTÜ’de, 104 ülkeden toplam bin 497 öğrenim görürken, 221 öğrenci sayısıyla Azerbaycan ilk sırayı, 181 rakamıyla İran ikinci sırayı, 154 rakamıyla da Suriye üçüncü sırayı alıyor. Burkina Faso, Cibuti, Eritre, Mallawi gibi ülkelerden gelen öğrencilerde KTÜ’de öğrenim görüyor. Üniversitede 415’i kız, bin 82’si erkek olmak üzere toplam bin 497 öğrenci öğrenim görürken öğrencilerin, büyük bir kısmını Asya ülkelerinden gelenler oluşturuyor.

Editör: Haber Merkezi