Cora: Gücümüz gençler  
AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Trabzon ÜNİ-AK teşkilatının “Tecrübeler Paylaşılıyor” programı kapsamında düzenlenen kahvaltıda gençlerle bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada gençlerin bir ülke için çok önemli olduğunu vurgulayan Cora, “AK Parti gençler için fırsatlar partisidir. Seçilme yaşını önce 25’e sonra 18’e indiren bir siyasi harekettir. AK dava gençlere sözde değil gerçekte dillen güvenmektedir. Beni Türkiye’nin en genç milletvekillerinden görüyorlar. Ama bunu ben böyle değerlendirmiyorum. Bizim yerimizde daha genç olan sizler olmalısınız. Daha fazla gencin siyasete girmesi önceliğimizdir. Siyaset alanının gençlere teslim edilmesi gerekir. Ülkemizin bugününde de yarınında da gençlerin imzasının olmasını istiyoruz” dedi.

Pekşen durmaksızın!
CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in Trabzon ile ilgili iddialarının  ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Trabzon batıyor” türünden açıklamaları Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye de ilham olan Pekşen’e cevap AK Parti cephesinden Muhammet Balta’dan gelmişti. Pekşen’in açıklamalarının yalan olduğunu iddia eden Balta’ya Pekşen yeni bir cevap daha verdi. Pekşen bu kez, “Trabzon’daki yıkımı, gerçekleri çarpıtarak gizleyemezsiniz” dedi. Pekşen yine iddiaları sıraladı sıralamasına ama AK Parti kanadından ilginç bir çıkış geldi. AK Parti Milletvekilleri, “Trabzon’a 2. üniversiteyi kazandıracak kanun teklifi görüşülürken Pekşen oturuma bile katılmadı. Madem bu kadar Trabzon’u düşünüyor, bu şehrin hangi sorunu için çözüm olmuştur” dediler. Pekşen’e yine bir cevap hakkı doğdu.

Bu ne yaman kavga!
Tarihi Kentler Birliği tarafından önceki gün bir ödül töreni düzenlendi. Bu ödül töreninde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Müzesi ile Ortahisar Belediyesi de Tarih Müzesi ile ödül aldı. Trabzon şehrinden iki belediyenin böylesi bir etkinlikte ödül alması Trabzon adına gurur verici bir tablo. Ancak bu tablonun kamuoyuna yansıtılmasında ciddi bir eksiklik olduğu görüldü. Ortahisar Belediyesinin önceki gün basına servis ettiği haberde Kastamonu’daki ödül töreninde sadece Ortahisar Belediyesi’nin ödül aldığına vurgu yapıldı. Dün ise Büyükşehir Belediyesi tarafından bir haber servis edildi. Büyükşehir, Şehir Müzesi’nin ödüle layık görüldüğünü belirtirken aynı zamanda Ortahisar’ın ödül kazandığının altını çizdi. Anlaşılan belediye koridorlarında esen soğuk rüzgarlar artık aleni bir şekilde kamuoyuna yansıtılıyor. Seçimler öncesi böylesi ayrıntıların daha da dikkat çektiğini belirtelim.

Alkışlar Maçka Belediyesi’ne
Maçka Belediyesi 4. Geleneksel Anneler günü programı yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Programa AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Belediye Başkanı Koray Koçhan, İlçe Başkanı Sedat Kongur ve anneler katıldı. Program öncesi Belediye Başkanı Koçhan ve İlçe Başkanı Kongur, annelere çiçek hediye etti. Annelerin kıymetinin her zaman bilinmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Koçhan, “Annelerimiz bizim her şeyimizdir. Yaşınız kaç olursa olsun, annesiz bir tarafınız hep eksik olur. Onun için annelerimizin her zaman kıymetini bilmeniz gerekir. Ben başta annem, eşim olmak üzere tüm annelerimizin günün kutluyorum” dedi. Maçka Belediesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği bu etkinlik vatandaşlar tarafından takdir topladı.

Mustafa Aydın’ın paylaşımı
CHP’nin eski Trabzon Milletvekili Adayı Mustafa Aydın sosyal medyadan dikkat çekici bir mesaj paylaştı. Aktarıyoruz: “Adaylık ile ilgili hakkımda bazı sorular sormakta haklısınız. Şu anda tek derdim: 1) Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı seçilmesidir. 2)Millet ittifakının TBMM çoğunluğu sağlamasıdır. Kamuoyunda farklı düşünceler oluşturmamak için susuyorum. Zamanı geldiğinde açıklamaları tabi yapacağım. Şimdi buna ayıracak vaktimiz yok. Önümüze bakalım. Sadece şunu bilmenizi isterim liste belli. Güzel, Laik, Demokratik bir Türkiye bizi bekliyor. Muharrem Geliyor Muharrem.”

Editör: Haber Merkezi