Trabzon’da 15 Temmuz programı
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından birisi olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri tüm yurtta düzenleniyor. Trabzon’da başlayan dün başlayan etkinliklere bugün de devam edilecek. Bugün saat 10.05-13.00 saatleri arasında TRT Trabzon Radyosunda 15 Temmuz Özel Yayını gerçekleştirilecek. Yarın ise saat 10.00’DA Sülüklü Mezarlığı’nda Şehitlik ziyaret edilecek. 11.00’da Akçaabat ve Yomra’da 15 Temmuz şehitleri Samet Uslu ile Sedat Kaplan’ın kabirleri ziyaret edilecek. 13.00’da Meydan’da İskenderpaşa Camii’nde Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunacak ardından da Hatm-i Şerif duası yapılacak. Katılımcılara ikramda bulunulacak. 14.00’da Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Turnuvası düzenlenecek. 18.00-19.30 saatleri arasında Meydan’da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda sanatçı Uğur Işılak’ın katılımı ile 15 Temmuz Özel Programı gerçekleştirilecek. 20.00’da yine Meydan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik  Günü Programının açılışı gerçekleştirilecek. Yarın da saat 00.13’te tüm camilerde Salalar okunacak.

Büyükşehir ücretsiz taşıyacak
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu geçen yıl olduğu gibi bu yılda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle  il genelindeki tüm otobüs hatlarında ücretsiz toplu taşımacılık hizmeti vereceklerini söyledi. Vatandaşları 15 Temmuz etkinliklerine davet eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk Milletinin 15 Temmuz 2016’da destan yazdığını ifade ederek, “Milletimiz 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümünde meydanlardan bir kez daha tüm dünyaya istiklalini haykıracaktır. 15 Temmuz 2016’ların tekrar yaşatılamayacağını ama o geceyi unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha bütün dünyaya haykıracağız. Bunun için 15 Temmuz Pazar günü geçen yıl olduğu gibi Belediyemizin tüm otobüsleri Trabzon’umuzun her noktasında ücretsiz olarak taşımacılık yapacak, halkımızı meydanlara taşıyacaktır” dedi.

O tabela kaldırıldı
Trabzon Üniversitesi’nin tabelasına gösterilen tepki üzerine asılan tabela kaldırıldı. AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora başta olmak üzere Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ve birçok vatandaş tabelanın gelişigüzel asılmasını sert eleştirmişti. Tabelanın sıradan ve merasim düzenlenmeden asılmasına tepki koyan Milletvekili Cora,  “Böyle bir tabela tercih etmek ayıptır gayrete ve emeğe saygısızlık büyük bir ciddiyetsizliktir” demişti. Gelen tepkiler üzerine Trabzon Üniversitesi yazılı tabela Fatih Eğitim Fakültesi girişinden sökülerek kaldırıldı.

Erden’den davet var
Trabzon’da 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 44’üncü yıldönümü nedeniyle 20 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da Trabzon Valiliği Atatürk Alanı’nda tören düzenlenecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden tüm vatandaşları törene davet ederek “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 44’üncü yıl münasebetiyle düzenlenecek törene teşriflerinizi arz ve rica ederiz.

Büyükşehir KPSS kursu başlıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi eğitim alanındaki hizmetlerine devam ediyor. KPSS (KamuPersoneli Seçme Sınavı)’ye girecek adaylara destek olabilmek amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kurs düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının koordinesinde düzenlenecek kurslara şimdiden yoğun ilgi olduğu görüldü. Eğitim ve öğrenimlerini tamamlamış Lise, önlisans ve lisans mezunlarının geleceklerini şekillendirecekleri sınav öncesi, bilgilerini tazelemek ve sınav tekniklerini geliştirmek adına önemli bir kurs olan KPSS hazırlık Kursu 16 Temmuz 2018 Pazartesi günü start alacak. Kursa katılmak isteyen adaylar,  18 Temmuz 2018 tarihine kadar Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Mumhaneönü’nde (İtfaiye Dairesi Başkanlığı yanı)  bulunan Destekleme ve Yetiştirme Merkezinde kayıtlarını yaptırabilecekler. Adayların kayıt için nüfus cüzdanı ve diploma fotokopilerini getirmeleri yeterli olacak.

Editör: Haber Merkezi