Yavuz Aydın iddialı
MHP’den istifa eden ve Koray Aydın’la birlikte Meral Akşener’in kuracağı yeni partide görev alması beklenen partinin önemli isimlerinden Yavuz Aydın’la kısa bir sohbet ettik. Yeni oluşumun ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da ses getireceğini iddia eden Aydın, “Atatürk ilkelerine bağlı, birlik ve beraberliğe önem veren, Türk milletine bakışında bir arıza olmayan, tüm vatansever, demokratik yurttaşlarımızı yanımızda görmek isteriz. Amacımız bu ülkede özlenen bir siyasi oluşumun altına imzamızı atabilmek. Bizler de bu yolda elimizden geldiğince katkıda bulunacağız. Gücümüzün ne olduğunu ise şimdilerde bizleri küçümsemeye çalışanlar çok iyi görecek” diye konuştu.

Tonya zamlarla sarsıldı
Tonya Kurban Bayramı öncesi yürürlüğe giren zamlarla şok yaşadı. Edinilen bilgiye göre, dolmuş ücretleri, ekmek fiyatları, berberlerin tarifeleri ve çay fiyatları yüzde 20 ila yüzde 40 oranında zamlandı. İlçede uygulanan ekmek fiyatları da yeniden belirlendi. Meslektaşımız İnan Kalyoncu bakın ne diyor: Kilogramı 3,75 lira olan ekmek fiyatı 4,5 liraya yükseltildi. Öte yandan berber tarifeleri de değişti. Sakal tıraşı 5 liradan 7 liraya, saç tıraşı 10 liradan 13 liraya yükseltildi. Saç-sakal tıraşı da 20 lira oldu. Bir bardak çay fiyatı da 75 kuruştan 1 liraya çıkarıldı. 3,5 lira olan Tonya-Vakfıkebir arası yolcu taşıma ücreti 4,5 liraya, Tonya Trabzon arası 7 lira olan dolmuş ücreti de 8 liraya yükseltildi. Öğrenciler için her iki tarifede de 50 kuruş indirim uygulanıyor. Tonya halkının yıllardır talep ettiği belediye otobüsü hizmete girmezken bir yandan da dolmuş ücretlerine yapılan zam mağduriyeti arttırdı.

Erbaşaran da aday oldu
AK Parti Akçaabat İlçe başkanlığı için 24 Eylül'de yapılacak olan olağan genel kurulda başkanlık için bir aday daha çıktı. Eski sendikalı ve Akçaabat belediyesi eski meclis üyesi Engin Başaran, kongrede başkanlığa aday olduğunu ilan etti. Erbaşaran "Arkadaşlar tarafından gelen istekler doğrultusunda Akçaabat ilçe Başkanlığı için aday olmaya karar verdim. Fakat adaylığım ile ilgili Genel merkezimizin vereceği karara saygı duyarım" dedi.

Sürmene’ye taksi ihalesi
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının dün yapılan 2. bileşiminde 8 adet ticari taksinin ihalesi yapılması istendi. Meclise gündem dışı olarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden Ulaşım Daire Başkanı Gökhan Bali imzalı Sürmene İlçesinde 8 adet taksi plakasının ihalesinin yapılması ile ilgili madde geldi. Madde Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Gelen maddeye göre 8 adet park grubu ticari taksi plakalarının UKOME tarafından belirlenecek olan duraklara kapalı teklif usulüyle ihalesi yapılması istendi. Madde Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldükten sonra yeniden meclis gündemine gelecek.

Teoman Yılmaz’ın önerisi
Teoman Yılmaz diyor ki; Oturtmak her belediyenin yapabileceği iş değil.. Eğer katlı otopark yapacağım deyip avm iş merkezi kaptıracaksanız, oturtmayı iyi bilmeniz lazım. 750 aracın 310 araca düşme nedeni açıklandı. “oturmamıştır” dedi belediye başkanı.. İmar Komisyon Başkanı da oturttu. Tıpkı 16 dönüm yeşil alan inşaat alanına dönüp 1,2 emsal 2,5 emsale çıkıp 150 daireyi belediye başkanına oturttuğu gibi. Buraya da avm iş merkezini oturttu. Dilerim 1 aya kadar bu ihale iptal edilerek şekildeki katlı otopark o alana bire bir yapılır. Bu konuda her türlü fahri teknik desteği 40’dan fazla profesyonel sayfa danışmanımız ile kent için ücretsiz vermeye hazırım..

Editör: Haber Merkezi