AK Parti’de kongreler iptal mi?
AK Parti Genel Merkezi’nden düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı il ve ilçelerde yapılan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “İlçe kongrelerimiz devam ediyor. Ardından il ve büyükşehir kongreleri başlayacak. Değişim ihtiyacı olan yerlerde bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, yola yeni arkadaşlarımız ile devam ediyoruz. Özellikle kritik gördüğümüz bir takım yerlerde adım adım değişiklik yapıyoruz. Görev değişikliği bir tasfiye değildir. Hiç kimsenin gerek belediyede, gerekse teşkilatlarda görevini devreden arkadaşlarla ilgili olumsuz konuşmasına izin veremeyiz” dedi. Tüm Türkiye’deki Büyükşehirlerde olduğu gibi Trabzon’daki ilçe kongrelerine de ara verilmişti. Trabzon’da 12 ilçe kongresi tamamlandıktan sonra ara verilmesi acaba bu ilçelerdeki kongreler geçerli sayılacak mı sorusunu akıllara getirdi. Genel Merkez’den yapılan açıklamada yapılan kongreler geçerli olduğu, diğer kongrelerin ise, küçük şehirlerdeki kongreler tamamlandıktan sonra devam edeceği ifade edildi. Yani Trabzon’daki ilçe kongrelerinin başlaması için büyükşehir olmayan illerdeki tüm kongrelerin tamamlanması beklenecek. Ardından Büyükşehirlerdeki ilçe ve hemen akabinde il kongrelerin gerçekleştirilecek. Toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ile birlikte katıldı.

Gedikli çalışmaları hızlandırdı
MHP Ortahisar İlçe Teşkilatı’nın çiçeği burnunda Başkanı Murat Gedikli, bir yandan yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarıyla birlikte üye çalışmalarına devam ederken bir yandan da Trabzon’da kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaretlerini sürdürüyor. Gedikli yönetimindeki arkdaşları ile birlikte Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu’nu ziyaret etti. Gedikli, Kaymakam Hatipoğlu ile birlikte istişarelerde bulunarak şehrin sorunlarını masaya yatırdılar. Kaymakam Hatipoğlu, ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirerek Başkan Gedikli’ye teşekkürlerini iletti. Başkan Gedikli ziyaretle ilgili “Ortahisar Kaymakamı'mız Numan Hatipoğlu'nu ziyaret ederek istişarelerde bulunduk ve MHP olarak her zaman olduğu gibi her daim devletimizin yanında olmaya devam edeceğimizi bildirdik” dedi.

Akoluk’ta riskli yol
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aday sürücülerin direksiyon sınavı için belirlediği Akoluk Mahallesi'nde bulunan güzergah sürücülere zorlu anlar yaşatıyor. Özellikle yağmurlu havalarda su birikintileri ve çamur deryasına dönen yol, araç kullanmayı yeni öğrenen adaylar için büyük risk taşıyor. Tüm bu zorluklar yetmezmiş gibi Trabzon-Maçka yolunda bulunan tonaj ölçüm merkezinden tartılmadan kaçan yük kamyonlarının da sürücü adaylarının güzergahına dahil olması, acemi sürücüler için kaza riskini kat be kat artırıyor. Gerek aday sürücüleri bu riskin içine atan Milli Eğitim Müdürlüğü'nü, gerekse denetim merkezinden tartılmadan kaçan kamyonlara göz yumulmaması için Karayolları Bölge Müdürlüğü'nü göreve davet ediyoruz.

Forum’da renkli etkinlik
Forum Trabzon, Forum Fashion Week kapsamında çok renkli iki etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Moda haftasında Forum Trabzon'da yıldızlar geçidi yaşanacak. İlk olarak, bugün modeller Irmak Atuk ve Ece Begüm Yücetan'ın katılımıyla sevilen markaların Sonbahar-Kış koleksiyonu defilesi yapılacak. Defilenin ardından podyuma Sinan Akçıl çıkacak. “Yüzyılın Aşkı”, “Tabi Tabi” ve “Şarttır” gibi şarkılarıyla milyonların sevgisini kazanan Sinan Akçıl, Trabzonlulara mini bir konser verecek. Yarın ise moda dünyasının ünlü isimlerinin jüri koltuğunda oturacağı “En Şık Kim?” yarışması düzenlenecek. Yarışma, tiyatrocu ve sunucu Cem Özer'in sunumuyla gerçekleşecek. Jüri koltuğunda ise moda dünyasının dev isimleri; Neslihan Yargıcı, Cemil İpekçi ve Şenay Akay bulunuyor. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda en şık ve tarz bulunan ilk üç katılımcı sürpriz hediyeler kazanacak.

Editör: Haber Merkezi