Şampiyon’dan teşekkür
Dünya Wako World Kıckboxing Şampiyonu olan Nagihan Kalyoncu Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e desteklerinden ötürü teşekkür ziyaretinde bulundu. Macaristan'da 4-12 Kasım tarihleri arasında yapılan Wako World Kıckboxing Şampiyonası'nda 60 kilo K1 büyük bayanlarda 3. kez şampiyon olan Nagihan Kalyoncu bayan sporcuların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Başkan Genç şampiyon sporcuya başarısından dolayı çeyrek altın hediye etti. Başkan Genç, yaptığı açıklamada “Nagihan, Selçuk Aydın gibi yerel sporcularımızın başarıları bizleri hem gururlandırıyor, hem de motive ediyor. Ortaya koydukları mücadele nedeniyle onları desteklemek bizlerin boynunun borcudur” dedi.

Gülbay’dan üreticilere uyarı
Trabzon İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de fındık ve çaya alternatif olarak katkı sağlayan kividen, bu yıl önemli oranda artış beklendiğini belirtti. Zamanından önce yapılan hasadın zararlara neden olacağını vurgulayan Gülbay, bu nedenle bir dizi teknik incelemede bulunduklarını söyledi. Kivide kuru madde miktarının istenilen düzeye gelememesinin sorunlara yol açabileceğine değinen Gülbay, üreticileri uyardı. Gülbay, “Meyvelerde sulanma, dış yüzeylerinde hızlı yumuşama, buruşma, renginde bozulma ve meyvenin depo ömrünün azalmasına sebep olacağından, teknik olarak belirlenen değerlerin dışında yapılacak hasadın zararları konusunda üreticilerimiz dikkatli olmalılar” dedi.

Otobüs şoförü çileden çıkardı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Otobüs şoförlerinden bazılarına tepki var. KTÜ-Beşirli- Tanjant güzergahında hizmet eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförünün Değirmendere’deki durakta bekleyen yolcuları almaması tepkilere neden oldu. Dün saat 10.15’te KTÜ’den hareket eden belediye otobüsü, Değirmendere’deki durakta yolcuları indirmek için durmasına rağmen, otobüse binmek için yolcuları almaması vatandaşları çileden çıkardı. Durakta bekleyen yolcular konuyla ilgili düşüncelerini aktararak “Otobüs durağa geldi. Önünde dolmuş olduğu için durağa tam olarak yanaşamadı. Biz de otobüse binmek için otobüsün yanına gittik. Otobüsten yolcular iniyordu. Yolcular indikten sonra bizde otobüse binmek istedik. Ancak otobüs şoförü yavaş yavaş hareket etti. Biz de durağa tam yanaşınca bizi otobüse alacak zannettik. Fakat şoför, hızlıca duraktan hareket ederek bizi otobüse almadı. Bizi görmesine rağmen almadı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür sorumsuz şoförlere bir yaptırım uygulamasını istiyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Ortahisar çalışanlarına tepki
Ortahisar Belediyesi’nin bazı çalışanlarının mesai saatlerinde samimi oldukları esnafın özel işlerini yapmaları bazı vatandaşların rahatsız olmalarına neden oldu. Kamu hizmeti gören vatandaşların mesai saati içerisindeki bu tür davranışlarına tepki gösteren bir vatandaş gazetemizi arayarak “Belediye çalışanları kamuya hizmet eder, özel şahsa hizmet etmez. Ortahisar Belediyesi’nin bazı çalışanları ne yazık ki esnafı şahsi işini görüyor. Bu konuda gerekli uyarı yaparak ‘Neden sorumluluğunuzda olmayan işleri yapıyorsunuz. Sizin şahsi değil kamunun işini yapmanız gerekir’ şeklinde serzenişinde bulunduğumuzda kendisine yardım yapılan esnaf bize tepki gösteriyor. Ortahisar Belediyesi yetkililerinden ricamız, belediye personelinin ciddi şekilde uyarılması yönündedir” diyerek sitemini dile getirdi.

Düzköy’de elektrikler kesilecek
Çoruh EDAŞ, Trabzon ve ilçelerinde yapılacak güncel kesintilerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre Düzköy ilçesinde elektrik kesintisi yapılacağı duyuruldu. Açıklamaya göre kesinti yapılacak mahalleler şu şekilde: “16 Kasım Perşembe günü 09.00 - 13.00 saatleri arasında bakım ve onarım çalışması yapılacak olması nedeniyle Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı Mahallesi Miran mevkiine elektrik verilemeyecek”

Editör: Haber Merkezi