Trabzon onunla emniyette
Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik’i sonnokta olarak ziyaret ettik. Öncelikle şunu belirtelim ki, “Trabzon emin ellerde.” Çevik gerek bu zamana kadarki tecrübesi gerekse de yönetimsel alandaki becerisi güven veriyor. Şehirde yürütülen çalışmaları anlattı birer birer. Anlatırkenki heyecanı bizlere bunları yazdırdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun memleketinde görev yapmanın hem zorluğunun hem de kolaylığının farkında. Kentte ne sorun varsa hemen hepsinden haberdar. Öyle gereksiz uygulamalar peşinde koşacağına nokta atışları ile kararların uygulanmasın işlevsellik getirmiş. Orhan Müdür, ‘Kuralsız şehir Trabzon’ anlayışından, ‘Zor şehir Trabzon’ düşüncesinden teşkilatı da vatandaşları da kurtaracak gibi gözüküyor. Öyle makama da kilitlenip kalan bir emniyet müdürü anlayışında değil. Fırsat buldukça halkın içinde bulunması ile de dikkat çeken Orhan Çevik, şehirde günün her vakti karşınıza çıkabilir.    

CHP’den Kudüs’e tam destek
Trabzon’da Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu ‘Kudüs Platformu’ üyeleri CHP Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiler. Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti tanımasını protesto etmek için Cumartesi günü saat 13.00’da TEDAŞ önünden başlayacak yürüyüş ve Atatürk Alanı’nda yapılacak olan mitinge Platform Üyeleri CHP’den destek istediler. Yürüyüş ve mitinge destek vereceklerini belirten CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Geçmişte olduğu gibi bugün de Filistin Halkı’nın haklı davasının yanındayız. Daima mazlum halkların yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler mazlum hakların yanında olmayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik” dedi.

Kudüs fırsatçılığı!
ABD Başkanı Trump’ın açıklamasının ardından tüm dünyada Kudüs’e sahip çıkma adına protesto gösterileri düzenlendi. Dün İstanbul’da yapılan İslam işbirliği Zirvesi’nden çıkan tarihi kararın ardından iş daha da ciddileşti. Trabzon’da ise oluşturulan Kudüs Platformu cumartesi günü yapılacak büyük Kudüs yürüyüşü için çalışmalarına başladı. Trabzon Valisi, Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve bir çok STK’ya ziyaretler gerçekleştiren platform üyeleri büyük bir misyon üstlenmiş durumda. Kendilerini samimi uğraşlarından dolayı tebrik etmek gerekiyor. Ancak şehirde Kudüs üzerinden kendi hesabını görmenin ve birilerini hedefe koymanın gayretinde olanlar da yok değil. Yani böylesi kutsal, böylesine önemli bir konuda bile şahsi dava peşinde koşmak nasıl bir ahlak anlayışıdır merak ediyoruz. Sadece şunu söylemekte fayda var; Kudüs üzerinden kimse fırsatçılık yapmasın.

Güngör-Karan yarışı ne olur?
CHP’de ilçe kongrelerinin sona ermesinin ardından gözler 7 Ocak’ta yapılacak olan il kongresine çevrildi. Bilindiği üzere eski il başkanı Yavuz Karan, kongrelere müdahil olmuş, özellikle il başkanlığı için CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün karşısına kendisinin veya kendi ekibinden bir ismin aday olması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürmüştü. Özellikle Akçaabat’ta ve Ortahisar’da Karan’a yakın listeler ile Güngör’ yakın listeler yarışmıştı. Ortahisar’da Karan’a yakın olan liste, Akçaabat’ta ise Karan’ın listesi seçimi kaybetmişti. Bu durum Güngör ile Karan arasındaki yarışı dengeledi. Güngör, birkaç gün içerisinde aday olup olmayacağını açıklayacak. Öte yandan Karan ve ekibi de çalışmalarına devam ediyor. Bu arada parti içerisindeki iddialara göre Murat Özçilingir’in de il başkanlığı için aday olabileceği konuşuluyor. Partinin sevilen isimlerinden Ahmet Kaya’nın da il başkanlığı için adı sıkça geçiyor.

Nihat Usta’dan selam var
Akçaabat Köftesini marka yapan Nihat Aydın, (Nihat Usta) İstanbul’daki 3 aylık tedavisinin ardından Trabzon’a döndü. Aydın’ı Akçaabat’taki köfte salonunda Bahadır Medya Grup Başkanı Hasan Bahadır ile ziyaret ettik. Oldukça moralli olan Nihat Usta’yı sevenleri de ziyaret ediyor. Tedavi süreci boyunca ve Trabzon’a geldiğinden beri kendisini yalnız bırakmayan hemşehrilerine teşekkür eden Nihat Usta, “Trabzonlu hemşehrilerim gerek tedavi süreci boyunca gerekse Trabzon’a geldikten sonra beni yalnız bırakmadılar. Kendilerine kadirşinaslıkları için teşekkür ediyorum. Allah kimseye aşamayacağı dert vermesin. Hastalık da bizim için. Allah herkese sağlık sıhhatli ömürler versin” dedi.

Editör: Haber Merkezi