Gümrükçüoğlu’nun TS çağrısı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik durumun şehrin ve camianın ortak hareket etmesiyle aşılabileceğini söyledi. Kendisinin Trabzonspor’un düzlüğe çıkarılması için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğini dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, bu süreçte bu kulübe bu zamana kadar destek vermiş tüm değerlerden destek alınması gerektiğini, aynı şekilde camia içerisinde bulunan kimsenin de sorumluluktan kaçamayacağını kaydetti. Açıklamasında 2010-2011 vurgusu da yapan Başkan, “Kulüpte Başkanlık yapıp bugün hayatta olan Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Nuri Albayrak, Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve kulübün önde gelen isimleri, eski futbolcular mutlaka bir masa etrafında toplanmalı, bu şehrin yetiştirdiği bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, kanaat önderleri sorunu tartışmalı, çıkacak olan sonucu herkes, her durum ve şartta kabul ederek ortak bir ses vermelidir. Zaman güçleri Trabzonspor’umuz için birleştirme zamanıdır” dedi.

Pekşen tam gaz devam
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, ülkenin gündeminde bir siyasetçi. Gerek gündeme getirdiği konularla gerekse de yaptığı sert eleştirilerle CHP’nin son döneminde öne çıkan bir isim. Son olarak geçtiğimiz hafta yaptığı, “Mevcut şartlar devam edecekse seçimi boykot edelim” şeklindeki açıklaması, her ne kadar parti tarafından, ‘Kişisel görüş’ kabul edilse de kulisleri iyi salladı. CHP’de içten içe Pekşen’in bu kadar ön plana çıkmasından rahatsız olan bir kesim olduğu belirtiliyor. Ancak Haluk Pekşen son dönem muhaliflerin en başındaki isim olarak göze çarpıyor.

Ömer Usta iyi çalışıyor 
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, durak ziyaretlerini sürdürüyor. Usta, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Özen Taksi Yenimahalle Dolmuş Durağını ziyaret ederek, durak üyeleri ile akşam sohbeti yaptı. Üyelerin sıkıntılarını dinleyen Usta, yönetim kurulu ile birlikte sıkıntıları çözmek için çaba göstereceklerini söyledi. Usta, oda seçiminden önce vaat ettiği 21 projeyi hayata geçirmeye başladığını belirterek, “Projelerimize ‘Bismillah dedik. İnşallah hepsini de tamamlayacağız. Şoför esnafımızın en büyük sıkıntısından bir tanesi çekici sıkıntısıydı. Bunu Allah’ın izniyle giderdik. Çekicimiz şu anda Trabzon’da nerde bir ticari araç arıza ya da kaza yapmışsa en kısa sürede aracı çekiyor. Odamızda ayrıca avukatlık hizmeti ile sigorta hizmeti de vermeye başlayacağız. Sigorta şirketleriyle de görüştüm. Bize öyle fiyat verecekler ki şoför esnafı başka bir yere gidip fiyat almayacak” dedi.

Gülcemal’de şaşırtan iş
Bir suredir ara verilen Gülcemal projesi dolgu çalışması havaların düzelmesiyle yeniden başladı. Bu çalışmalar içinde yer alan bir uygulama var ki akıllara durgunluk veriyor. Gülcemal projesinin hayata geçmesi için gerekli olan dolgu alanı için hafriyat temin eden büyükşehir belediyesi bu hafriyatın deniz tarafından alınmaması için temel fıkralarını aratmayacak bir uygulama gerçekleştirdi ve çözümü yine dolgu alanı için kullandığı kayaları sökmekte buldu. Daha önce transit sahil yolu için kullanılan dolgu taşları sökülüp Gülcemal ‘de kullanılıyor. Olası bir fırtına ve deniz yükselmesinin yürüyüş alanını alması kaçınılmaz.

Şehitler için Hatim programı
15 Temmuz Derneği tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla her ayın on beşinde tüm şehitlerimiz için düzenlenen, “15’inde 251 Hatim Programı” ülkemizin farklı şehirlerinde gerçekleştiriliyor. İlki Adana’da yapılan programın ikinci durağı Trabzon oluyor. Valilik’ten yapılan açıklamada, “Bugün İskenderpaşa Camii’nde akşam namazının ardından gerçekleştirilecek programa Trabzon’da yaşayan 15 Temmuz şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz de katılacaktır. Ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anmak, cephede bulunan askerlerimize dua etmek için yaptığımız bu anlamlı buluşmaya davetlisiniz” denildi.

Editör: Haber Merkezi