Diyanet Bürosu hizmete açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Diyanet Yayınevi ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarihi belediye binasında hizmete açıldı. Açılış törenine Valimiz Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftüsü Osman Aydın ve ilgililer katıldı. Dini Rehberlik Bürosunun açılışında konuşma yapan Vali Yücel Yavuz “Aileye yönelik yapılan çalışmaların taçlandırıldığı bir hizmet oldu. Şehrimiz tarih ve maneviyat kokuyor. İlimizde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Aile ve dini rehberlik bürosu ile Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet Yayınevi bu güzel çalışmalara örnek teşkil ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Ramazana hazır

11 ayın Sultanı Ramazan yarın başlıyor. İslam alemi bu gece ilk teravih ve sahurla oruca başlayacaklar. Trabzon Büyükşehir Belediyesi de her sene yaptığı sokak iftarlarını bu sene de aralıksız sürdürecek. Her akşam bir ilçede sokak iftarı verilecek. İftarlar yarın akşam belediye personeline verilecek iftarla başlayacak ve 18 ilçe ile Trabzon’un mahallerinde devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu her yıl olduğu gibi bu yıl da evinde iftar yapmayacak.

CHP’de ilk altı belli oldu mu?

CHP Trabzon’da milletvekili adaylık sıralaması için bazı partililerden flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen birinci sıradan aday olacak. Pekşen’in ardından sıralama şu şekilde oluşuyor. İkinci sırada Ahmet Kaya, üçüncü sırada Nuri Aydın, dördüncü sırada Murat Özçilingir, beşinci sırada Emin Uludüz, altıncı sırada ise İsmail Kaynar. Öte yandan teşkilatlarda yapılan sıralamada oluşan tablo için il örgütü henüz bir beyanda bulunmadı. Ancak aldığımız duyumlara göre listeye dokunulmadan Genel Merkez’e bu şekilde gideceği ileri sürüldü. 

Faiz dur durak bilmiyor

İYİ Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Serkan Faiz, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve milletvekilliği seçimleri için çalışmalarına devam ediyor. Şehir merkezinde ve ilçelerde çalışmalarını sürdüren Faiz, “Birlik beraberlik içerisinde aday adaylarımız ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aday adaylarımızın tanıtım sürecini en iyi şekilde atlatacağız. Vatandaşlarımızın taleplerini dinliyoruz. Biz listenin içinde veya dışında olsak bile çalışmalarımıza büyük bir titizlikle devam edeceğiz. Bu bir başlangıç adımıdır. Ülkemiz adına çok daha büyük işlere imza atacağız. İnşallah 24 Haziran’da İYİ Parti ile ülkemiz kazanacak. Her şey iyi olacak” dedi.

Yılmaz’a 41 kere maşallah

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hülya Kılıç Yılmaz, 40 yaşını doldurdu, 41’inden gün aldı. Yılmaz’a, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan usta tarafından sürpriz doğum günü yapıldı. Yılmaz, sürprizden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Usta’ya sürprizi için teşekkür etti.

Trabzon'da pide fiyatları netleşti

Ramazan ayına sayılı günler kala, Trabzon’da da pide fiyatları netleşti. Buna göre Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pidelere Trabzon’da geçen yıla oranla 25 kuruş zam yapıldı. Açıklanan tarifelere göre Trabzon’da geçen yıl 3 liraya satılan 500 gram yumurtalı sade pide bu yıl 3 lira 25 kuruştan satılacak. Yine geçen yıl 3 lira 25 kuruştan satılan 500 gram yumurtalı susamlı pide ise bu yıl 3,5 liraya satılacak. Geçen yıl 4,5 liraya satılan 750 gram yumurtalı sade pide bu yıl 4 lira 75 kuruştan, yine geçen yıl 4 lira 75 kuruştan satılan 750 gram yumurtalı susamlı pide ise bu yıl 5 liraya satılacak.

Editör: Haber Merkezi