Botanik’in tanıtımı sona erdi
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik Tanıtım Günleri kapsamında Ortahisar ilçesinin mahalle muhtarlarına Trabzon Botanik’i tanıttı. Mahalle muhtarları ile birlikte Trabzon Botanik’i gezerek ayrıntılı şekilde bilgilendirmede bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Tanıtım Günleri’nin 14 Temmuz’da sona erdiğini ifade ederken, kalan çalışmaların tamamlanması için Botanik’in ziyarete kapatılacağını, çalışmaların tamamlanmasıyla Ağustos sonu-Eylül ayı başında Trabzon Botanik’in her yönüyle hizmete gireceğini ifade etti.  Gümrükçüoğlu, “9-14 Temmuz tarihlerinde icra ettiğimiz Tanıtım Günleri boyunca halkımızın, şehrimizde bulan turistlerin buraya akın etmesi ne kadar doğru bir yatırıma imza attığımızı ortaya koyuyor. Trabzon Botanik hizmete alındığında Trabzon’umuza ve Trabzon turizmine çok şeyler kazandıracak, şehrimizin marka değerine çok önemli katkılarda bulunacaktır” dedi.

Baro’dan 15 Temmuz mesajı
Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Suiçmez mesajında şu ifadelere yer verdi: “Demokratik, laik hukuk devletimizi ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütünce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz. Adil yargılanma hakkına ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak bu darbe girişiminden sorumlu olanlarla mücadele etkin bir biçimde sürdürülmelidir. 15 Temmuz 2016’ya gelinen süreçte yapılan hatlarla yüzleşmeli, aynı hatalar tekrarlanmamalıdır. Devlet idaresinde hiçbir zümre, cemaat, kuruma ayrıcalık tanınmamalı, liyakat ilkesinden taviz verilmemelidir. Ülkemizi karanlığa götürme çabası içinde olanları halkımız hiçbir zaman affetmeyecektir. 15 Temmuz 2016 darbe girişimini engellerken vefat edenleri rahmetle, yaralıları minnetle anıyoruz. Trabzon Barosu olarak demokratik, laik, sosyal, hukuk devletimizi yıkmaya yönelik her türlü girişimin karşısında olduğumuzu, olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz”

Altunbaş: “İhaneti unutmayacağız”
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Paralel Devlet Yapılanması (PDY) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Türkiye’de FETÖ/PDY ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine de değinen Altunbaş, “Uzun yıllardır devletimizin içine sızan bu ihanet şebekesine karşı mücadele kararlılıkla sürmeye devam edecektir. Son Peygamberimiz (s.a.v.) ile bizlere gönderilen Kur’an-ı Kerim’i ve kainatın tek hakimi Yüce Yaradan’ı değil de, niyeti hasıl olmayan, kendini dinen önemli bir yere koymaya çalışan ve etrafındakileri de böyle inandıran, aklını hurafelere kiralamış kişiler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Türkiye’de bu yapıya mensup kişilerin ve vesayet odaklı çalışanların ülkemiz üzerinde gerçekleştirmeye çalıştıkları hain planların gerçekleşme durumu artık kalmamıştır. 15 Temmuz’u bir ömür unutmayacağız. Ne yapılan ihaneti, ne de şehitlerimizi unutmayacağız. Kahramanlarımızı duayla, hainleri ihanetleriyle anacağız. Bu vesile ile 15 Temmuz’da şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Milletimizin demokrasi bayramı kutlu olsun” dedi.

CHP’nin adayı Solmaz mı?
Yerel seçimler için siyasi partiler sessiz ama derinden çalışmalarına devam ederken olası başkan adaylarını da masaya yatırıyorlar. Trabzon’un en büyük ikinci ilçesi olan Araklı’da da belediye başkan adayları da dillendirilmeye başlandı bile. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Örgütü, Araklı’da güçlü bir aday ile yola çıkmak için belediye başkan adaylığı için ismi geçen partilileri masaya yatırıyor. Araklı’da CHP’nin belediye başkan adayının 9 yıldan beri partisine büyük bir sadakatle hizmet etmeye devam eden İlçe Başkanı Mecit Solmaz olduğu iddia ediliyor. Araklı’da ilçe başkanlığı görevini büyük bir fedakarlıkla ve başarı ile yerine getiren Solmaz’ın belediye başkan adaylığı için en güçlü kişi olduğu partililer arasında dillendiriliyor. Solmaz’ın da yakın çevresine partisinin kendisine görev vermesi halinde bu görevi ‘emir’ kabul edip teklifi kabul edeceği söyleniyor.

Editör: Haber Merkezi