AK Parti’de kongre heyecanı
AK Parti Trabzon’da ilçe kongreleri heyecanı devam ediyor. Geçen hafta Hayrat, Araklı, Beşikdüzü ve Vakfıkebir teşkilatlarının olağan kongrelerinin ardından şimdi de sırasıyla Maçka, Arsin, Köprübaşı ve Sürmene ilçe teşkilatlarında kongreye gidiliyor.

İlk olarak yarın saat 12.00’da Maçka’da ilçe kongresi gerçekleşecek. Maçka’da büyük bir sürpriz yaşanmazsa mevcut ilçe Başkanı Sedat Kongur ile yola devam edilmesi bekleniyor.

Ardından saat 17.00’da Arsin’de kongre heyecanı yaşanacak. Pazar günü ise saat 13.00’da Köprübaşı’nda olağan kongre gerçekleşecek. Köprübaşı’nın ardından üçüncü dönemini dolduran Başkan Aydın Bayraktar’ın ilçesi olan Sürmene’de kongre heyecanı yaşanacak.

Bayraktar, üç dönem kuralı nedeniyle yeniden aday olamayacak. Bayraktar’ın yerine ise sürpriz bir isim aday gösterilecek. Kongrelere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılması da bekleniyor.

Sağıroğlu dur durak bilmiyor
CHP Milletvekili Av. Haluk Pekşen ile aralarında soğuk rüzgarların estiği Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, performansı ile göz dolduruyor. Üç gün önce bağırsak enfeksiyonu şikayeti ile hastanelik olan Sağıroğlu, serum tedavisinin ardından evinde istirahata çekilmişti. Birkaç saatlik dinlenmenin ardından makamına koşan Sağıroğlu, önceki gün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği belediye başkanları toplantısı için Ankara’ya gitti. Ankara’dan da dönen Başkan Sağıroğlu, görevine kaldığı yerden devam ediyor. Geçmiş olsun dileklerini ilettiğimiz Sağıroğlu, “Biz de durmak yok, çalışmaya devam” dedi.

Turgay Şahin’in sitemi
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile açtı ağzını yumdu gözünü. Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştiren vatandaşlara tepkisini ortaya koyan Şahin, bu eleştirilerin yersiz olduğuna dikkat çekti. Şahin, eleştiren vatandaşların partili olup olmadığını belirterek sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “CHP’nin kapısından içeri girmezsin. Partiye üye olmazsın. Tertiplediği toplantıya, etkinliğe gösteriye, mitinge katılmazsın. Seçmenin ayağına gidip bir oy istemezsin. Seçim zamanı sandık başında durmazsın. Maddi manevi hiç bir katkıda bulunmazsın. Fakat eleştirmekte üstüne yoktur. Artık yetti; el insaf” dedi. Şahin’in bu açıklamasına çok sayıda partili ve vatandaş da destek verdi.

Küçükibrahimoğlu rest çekti
MHP Trabzon’da Meral Akşener ve Koray Aydın’ın kuracağı yeni partiye destek vermek için toplu istifaların yaşanabileceği iddia ediliyor. Hatta bazı eski ilçe başkanları ve yöneticilerinin birkaç gün içerisinde partiden toplu istifa ederek Akşener’in yeni partisine destek verecekleri de ileri sürülüyor. Ancak MHP Arsin İlçe Başkanı Mustafa Küçükibrahimoğlu, partisinden ayrılmayacağını söyleyerek her daim partisinin emrine amade olduğunu belirtiyor. Küçükibrahimoğlu, “Ben ülkücü doğdum ve öyle öleceğim. Toplu veya topsuz istifa bilmem. Kongrede söz verdiğimiz gibi. Gelecek yerel seçim de üç hilali dalgalandıracağız. Bizim hedefimiz var. Biz gidene de neden gittin demeyiz. Birlikte hareket ettiğimiz büyüklerimiz var. Onlarla hedeflerimiz var” dedi.

Armutçu sevenlerini ağlattı
Trabzon'un sevilen ismi Ahmet Armutçu, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayata veda etti. Armutçu, İskenderpaşa Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasiler, bürokratlar, işadamları, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, spor camiasından çok sayıda seveni ve yakını katıldı.

Editör: Haber Merkezi