CHP’li Pekşen her yerde
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Trabzon’da çalışmalarını sürdürürken bir yandan da Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor. Pekşen, Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde bir takım ziyaretlerde bulundu. Pekşen, Ayvalık’ta vatandaş ve esaf ile bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. Ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi’ni ziyaret eden Pekşen, burada alevi vatandaşlar ile bir araya geldi. Pekşen, son olarak da Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı’yı makamında ziyaret ederek zeytin üretimi ile ilgili istişarelerde bulundu. Pekşen’in hem Trabzon’da hem de Türkiye’nin çeşitli illerinde mekik dokuması partililerin takdirini kazanıyor.

Balta ekmek festivalinde
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Ankara’da düzenlenen ‘Uluslararası Ekmek Festivaline katıldı. Milletvekili Balta, burada Vakfıkebir standını ziyaret ederek meşhur Vakfıkebir ekmeğinin tanıtımına destek verdi. Milletvekili Balta aynı zamanda Ankara’daki hemşehrileriyle bir süre sohbet etti. Milletvekili Balta “Ankara'da düzenlenen ‘Uluslararası Ekmek Festivaline’ Trabzon ilimizi temsilen katılan Türkiye'nin ilk ve tek ekmek festivalini gerçekleştirip bir dünya klasiği Vakfıkebir ekmeğini tanıtan Vakfıkebir Belediyesi standını ziyaret ettik. Emeği olan herkese teşekkürler” dedi.

Sevinç’ten çalıştay eleştirisi
Trabzon Belediyesi eski başkan yardımcısı Osman Necip Sevinç, Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı açık hava çalıştayı ile ilgili eleştirilerde bulundu. Sevinç çalıştayla ilgili sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Açık hava tiyatrosu, pardon açık hava paneli hemen hemen küresel! Ölçekte geçti. Her panelist kendince birinci öncelikli soruna yani 10 yıldır gündeme taşıdığı artık ezberlenmiş, ama en iyi bildiği konuyu anlattı. Bunlar belki önemli sorunlar ama projede uygulamada bir adım atılamadığı, canlanamadığı ufuklar. Kimse de çıkıp ezberlediğimiz bu panelistlere, arkadaş bu konuda 10 yıldır hangi adımı attın, karşına hangi engeller çıktı demedi, diyemez de. Halkın birinci önceliği trafik ve yerleşim sorunu ve bunu kısmen çözecek Güney çevre yolu. Ama bunu anlatmak, yatırımların başına koymak için sanki izin almak lâzım. Samsun, Ordu hatta Giresun işi bitirdi, biz daha konuyu unutturma gayreti içerisindeyiz. Bir daha ki panelde Güney çevre yolunun birinci öncelik olması ve halkımızın da konuşturulması temennisi ile Cuma'nız mübarek olsun” dedi.

Aydın çok iddialı
Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili adayı olan ancak daha sonra MHP Trabzon eski milletvekili ve bakan Koray Aydın ile birlikte Meral Akşener’in partisine katıldığını açıklayan Yavuz Aydın, gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Aydın, yeni partinin iddialı geldiğini belirterek vatandaş bazında da büyük destek aldığını söyledi. Aydın’ın açıklamalarını yarın gazetemiz sonnokta’da okuyabilirsiniz.

Aydoğdu’dan davet var
AK Parti’den istifa eden Süleyman Aydoğdu, Meral Akşener’in kuracağı partiye katılacağını açıkladı. Eski partili arkadaşlarını da Akşener’in partisine davet eden Aydoğdu, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı: “AKP içerisinde çok değerli kişilerin varlığına şahit oldum. Çok kişilerin benim gibi düşündüğünü ve fazlasıyla var olduklarını da biliyorum. Çağrımda tam onlar içindir. Çok kısa zaman sonra kurulacak ve benim de katılacağım milletin partisinde sizlerle yeniden birlikte olmayı arzu ediyorum. Gelin Trabzon'u birlikte ve ortak akılla yönetelim; böylece şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı ve kalıcı yatırımları hep birlikte yapalım. En geç bir ay içinde bu ilk kampanyanın birinci ayağını Türkiye'de ilk kez Trabzon olarak biz gerçekleştirelim. Sizlere ve kamuoyuna saygılarımı sunarken Cenab'ı Allah bizleri mahcup etmemesi niyazı ülkemiz için hayırlara vesile olması temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi