Hani ihaleciler olmayacaktı
AK Parti’de, ‘yenilenme’ süreci il ve ilçe kongreleri ile devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yorulan varsa kenara çekilsin. 2023 hedefleri için yenilenmeli ve tazelenmeliyiz” sözleriyle dile getirdiği Ak Parti’deki değişim sürecinde Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayip Erdoğan’ın ‘Siyasi partilere üye olmasında yasal sakınca olmayan kişilerden, kamu kurum ve kuruluşlarında veya bunlara bağlı şirket, teşebbüs, teşekkül ve iştiraklerde çalışanlar, bu görev ve hizmetlerinden ayrılmadıkça teşkilat kademe başkanı olamayacaklar. Özel veya tüzel kişilikler aracılığıyla; kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanlar da görev alamayacak’ sözleri Trabzon’un iki ilçesinde uygulanmadı. Ortahisar İlçesi ile Düzköy ilçelerinde kamudan ihale alanlarla kamuda görev yapan birer kişi yönetim kurulu üyeliğine girdi. Ortahisar ilçesinde KYK Trabzon yurtlarının tamamına yakınının yemek ihale işlerini alan Hüseyin Canım ile Düzköy ilçesinde belediye işçisi Necati Zafer yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

Kudüs yürüyüşüne davet
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon halkını Cumartesi günü Kudüs için düzenlenecek olan “Büyük Kudüs Yürüyüşü”ne davet etti. Trabzon Sivil İnisiyatifi tarafından organize edilen yürüyüş ile Trabzon’un, İsrail ve ABD’ye en sert şekilde tepkisini ortaya koyacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “İslam beldesi olan Kudüs, İsrail toprağı olmayacağı gibi, terör devletinin asla başkenti olmayacaktır. ABD’nin bu doğrultuda aldığı kararın hiçbir kıymeti yoktur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı, Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan ederek şer odaklarına gerekli cevabı vermiştir” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, “İlelebet Filistin’in yanında ve Kudüs’ün sahibi olduğumuzu Cumartesi günü bir kez daha ortaya koyacağız. Halkımızı topyekün bu yürüyüşe katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Canalioğlu’nun OSB ziyareti
2004-2009 yılları Trabzon Belediye başkanı, 24. dönem Trabzon Milletvekili, M. Volkan Canalioğlu, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Ziyarette OSB’de yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunarak, müdürlük binasında incelemeler yapıldı. Ziyaret sonrası açıklama yapan M. Volkan Canalioğlu, “Başkan Erkut Çelebi çalışmaları hakkında bilgi verdi, güzel işler yapıldığını gördük. Başarılar diliyorum” dedi. Öğle yemeğinde gerçekleşen ziyarete, Arsin Organize Bölge Müdürlüğü yönetim kurulu Başkanı Erkut Çelebi, yönetim kurulu üyeleri, iş adamları ve Arsin Belediyesi eski başkanı Ramis Sunguroğlu katıldı. Ayrıca Erkut Çelebi, ziyaretlerinden ötürü Volkan Canalioğlu’na teşekkür etti.

Birincioğlu’nun mesajı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube eski başkanı Aydın Birincioğlu’nu Akçakale Mahallesindeki Akçagaz dolum tesislerinde ziyaret ettik. Birincioğlu, işi gereği çok seyahat eder. Bilgi birikimlerini de dostları ile paylaşır. Birincioğlu, Türkiye’de ki gazete okuma alışkanlığının diğer ülkelerin oldukça altında olduğunu söyledi. Birincioğlu, bir anısını da bizimle şöyle paylaştı: “Uzakdoğu ve bazı Avrupa ülkelerinde okuma alışkanlığı kazandırmak için devlet gazetelere destek veriyor. Tüm kurumlara, cafelere devlet destekli günlük gazete bırakılıyor. Kore’de insanları yolda, metroda, caddede, otobüste hiçbir zaman bir şey yerken içerken göremezsiniz. Koreliler ya uyur ya da okurlar. Bizde de okuma alışkanlığının kazandırılması lazım” dedi.

Maçka’da Çakmak aday
Maçka Şoförler ve Otomobilciler Odası genel kurulunun yaklaştığı bugünlerde yeni dönem için Yalçın Çakmak göreve talip olduğunu belirtti. Konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada Çakmak, “İlçemizde şoför esnafının dağ gibi sorunları mevcut. Yeni dönemde bu sorunların elbirliğiyle çözümü için başkan adayıyım. Listemdeki arkadaşlarımla üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur kendilerine güveniyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi