Bakan Soylu Tiflis’te
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e gidecek. Bir gün sürecek ziyarette, Bakan Soylu, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşhvili ve mevkidașı Giorgi Gakharia ile görüşecek.

Cora yatırımların takipçisi
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon’a yapılacak yatırımların takipçisi olmaya devam ediyor. Dün Ankara’da Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’nda Trabzon Yatırım Adası kapsamında yapılacak olan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi projesi hakkında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta, Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yetkililer katıldı. Toplantının içeriğine dair siyasi kanattan tek açıklama yapan yine Salih Cora oldu. Yatırımı tüm ayrıntıları ile açıklamasında anlatan Cora, bir kez daha “şehrin sorun ve yatırımları ile yakından ilgilenen vekil” dedirtti.

Ortahisar'dan Dozer Cemil’e vefa
Trabzonspor'un efsanelerinden Cemil Usta'nın 15. vefat yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Trabzonspor'un efsane kaptanlarından merhum Cemil Usta (Dozer Cemil) şehrimizin yetiştirdiği çok önemli ve değerli bir futbolcusudur. Trabzon'da futbolun sevilmesinde ve gençlerin futbola yönlendirilmesinde çok büyük emekleri olmuştur. Trabzon halkının gönlünde taht kuran Cemil Usta'ya vefa borcumuzu yerine getireceğiz. İnşallah çok kısa bir süre içinde mezarını yeniden yaparak güzel bir görünüme kavuşturacağız. Bizim bu vefamız onun Trabzon'da futbola sağlamış olduğu katkıların hiçbir şekilde yerini tutmaz ama naçizane bu görevi yerine getirmek istiyoruz. Trabzonspor'un efsaneleri bizim için çok özel bir yere sahiptir ve bütün Trabzon'un da ortak değerleridir. Ölüm yıldönümünde merhum Cemil Usta'ya bir kez daha Allah'tan rahmet ve minnet dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

CHP’nin Saadet ziyareti
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve il yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt’a iadeyi ziyarette bulundu. Ziyaretin ülkede şu sıralar konuşulan ‘İttifak’ çalışmaları sırasında gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan ziyarette ittifakın da gündeme geldiği öğrenilirken, Trabzon sorunları da masaya yatırıldı. 

Büyükşehir’den Gülcemal açıklaması
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Gülcemal Projesi ile ilgili dün gazetemizde bir haber çıktı. Haberde Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce denizden korunmak için konulan kayaları yerinden aldığını yazmıştık. Dün konuyla ilgili yeni araştırmalar yaptık. Yaptığımız araştırmada söz konusu alanın dolgu sahası olarak kullanılacağını çıkartılan kayalarında daha sonra mendirek kullanımında kullanılacağını öğrendik. Bilindiği üzerine Gülcemal projesi 3 etap halinde yapılıyor.  Birinci etabın mendirek çalışmaları bitirildi. Dolgu işlemleri devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehirde önemli bir eksiklik ve ihtiyaç olan döküm sahası sorununun çözümünü  Gülcemal Projesi ile birlikte paralel yürütüyor. Şu anda deniz olan kısımda bulunan kayalar denizin içerisinden alınıyor. Sonrasında bu bölgeler döküm sahası olarak kullanılacak. Kayalarda daha sonra yeni mendirek yapımında kullanılacak. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi bir taşla iki kuş vurmuş olacak.

Editör: Haber Merkezi