Bakan Soylu’ya büyük ilgi
AK Parti Trabzon Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün sabah saatlerinde beraberindekilerle Trabzon-Gümüşhane sınırında yer alan Santa Harabeleri'ni ziyaret etti. Bakan Soylu’ya bölgede bulunan mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Soylu’nun etrafını sararak kendisinde sevgi gösterisinde bulundu. Bazı vatandaşlar da Bakan Soylu’ya taleplerini iletti. Ziyarette Soylu, çocuklarla da yakından ilgilendi. Çocuklarla sohbet eden Soylu, onlara oyuncak da hediye etti.

Genç hizmetlerini anlatacak
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yarın bir otelde düzenleyeceği basın toplantısı ile görevde bulunduğu dördüncü yılını değerlendirecek. Program saat 09.00’da Panagia Otel’de gerçekleştirilecek. Başkan Genç, programda bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırımları ve projeleri tek tek gazetecilere anlatacak. Ardından gazeteciler, Başkan Genç’e sorularını yönetecek. Son yılına giren Başkan Genç'in neler söyleyeceği ve geleceğe dönük ne tür mesajlar vereceği merak ediliyor. Başkan Genç’in hizmetlerini değerlendirme toplantısına gazetecilerin yanı sıra belediye personeli de yoğun katılım gösterecek. Öte yandan Ortahisar Belediyesi basın bürosu da toplantının kusursuz olması için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

AK Parti Düzköy’de endişeli
Yerel seçimler yaklaştı. Belediye başkanlık seçimlerine bir seneden az bir zaman kaldı. Trabzon’da en çekişmeli geçecek ilçelerden birisi de Düzköy olacak. AK Parti kanadı, Düzköy Belediyesi’ni kazanmak istiyor. CHP ise, Trabzon’da ki tek kalesini kaybetmek istemiyor. Önceki akşam bir grup AK Partiye gönül verenlerle sohbetimiz oldu. Hepsi de Düzköylüydü. Düzköy’de AK Parti’nin potansiyel bir adayı olmadığından dert yandılar ve eklediler: “İsimleri piyasada konuşulan isimlerin hiç birisi AK Parti’den tutmaz. AK Parti’nin Düzköy’ü kazandıracak bir tane adayı yok. AK Parti Düzköy’ü istiyorsa Çayırbağı’ndan etkili bir ismi aday göstermelidir.”

Boz vatandaşları bilgilendiriyor
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Akçaabat İlçesinde sabah namazı vakti cami lokallerini ve çay ocaklarını ziyaret etti. Boz, vatandaşlara Yeşilay Trabzon Şubesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Yeşilay’ın Trabzon’da bağımlılıkla mücadele noktasında çalışma ve gayret yaptıklarını söyledi. Boz, “Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaçlar (reçeteli, reçetesiz, doğal ve sentetik ilaçlar) zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili veriler ne yazık ki üzüntü verici boyuttadır. Yeşilay Trabzon’da ve tüm Türkiye’de bağımlılıkla mücadelede ciddi çalışmalar yapıyor. Bizim amacımız bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil, oluşmadan önce toplumu önleyici, bilinçlendirici çalışmalar yapmaktır” dedi.

Düzköy yolu isyan ettirdi
Akçaabat İlçesi’ni Düzköy İlçesi’ne bağlayan ve yapımı ‘Yılan Hikayesi’ne dönen Akçaabat-Düzköy Yolu’nda akşam saatlerinde araç kullanmak da yaya yürümek de büyük cesaret istiyor. Yıllardır yapılması beklenen ancak bir türlü tamamlanamayan Akçaabat-Düzköy Yolu vatandaşları da canından bezdirdi. Yetkililere seslenen vatandaşlar, ‘Artık Yeter’ dedi. Akçaabat’ı Düzköy İlçesi ile civardaki yüksek mahalleler ve yaylalara bağlayan ve her gün yaklaşık 80 bin kişinin kullandığı Akçaabat-Düzköy Karayolu karanlığa mahkum oldu. Uzun yıllardır yapımı süren ve bir türlü bitirilemeyen yolda bu kez de aydınlatmalar yetersiz olunca sürücüler isyan bayrağını çektiler. Her an kaza riski ile karşı karşıya geldiklerini dile getiren sürücüler, ‘Acaba ne zaman kaza yapacağız’ diyerek araç sürdüklerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi