Seçim Güvenliği Toplantısı
Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında 24 Haziran seçimleri öncesi, esnası ve sonrası alınacak güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı. Toplantıya Vali Yücel Yavuz’un yanısıra Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Ali Münir Gümüşbaykan, İlçe Emniyet müdürleri ve İlçe Jandarma Komutanları katıldı. Trabzon’da da Seçim Koordinasyon Merkezinin oluşturulduğunu ifade eden Vali Yavuz “Bakanlığımızda Sayın Müsteşarımızın başkanlığında bir Seçim Koordinasyon Merkezimiz kuruldu. İllerde de İl Vali Yardımcımızın başkanlığında Emniyet ve Jandarma’dan da arkadaşlarımızın katılımıyla Seçim Koordinasyon Merkezimizi oluşturduk. Bununla ilgili 7gün/24 saat bilgi akışımız var. Yapılan tüm çalışmalar hakkında bilgiler akıyor. Tedbirler ve talimatlar anında iletiliyor. İlimizde geçmişteki seçimlerde herhangi bir sorun yaşamadık. Bu seçimlerinde gayet olumlu, sakin ve huzurlu bir ortamda olacağını öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

TOBB’a Trabzon çıkarması
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 74. Genel Kurulu toplantısı dün başladı. Türkiye’nin 365 oda ve borsalarından gelen delegeler Birlik Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası TOBB delegeleri de Ankara’daki etkinliklere katıldı. TOBB Genel Kurulunda TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu,  TOBB delegeleri M. Şadan Eren, Salim Önel, Davut Bozkurt, Dündar Ayyıldız, Ahmet Kazaz, Hüseyin Yılmaz, Şaban Bülbül, Rüştü Çakır, Aydın Kanber, Cem Eyüpoğlu, Ayhan Mazlum, Onur Sağır oy kullandı.

KTÜ’ye 33 akademisyen alınacak
Karadeniz Teknik Üniversitesine 33 akademisyen alınacak. KTÜ’den yapılan açıklamaya göre, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’na 3, Sağlık Bilimleri ve İlahiyat Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokuluna ise 1’er öğretim görevlisi alınacak. Mühendislik Fakültesine 9, Fen Fakültesine 6, Edebiyat Fakültesine 3, Sağlık Bilimleri ile Fatih Eğitim Fakültelerine ise 2’şer araştırma görevlisi ataması yapılacak. Tıp, İlahiyat, Güzel Sanatlar ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile Devlet Konservatuarına ise 1’er araştırma görevlisi alınacak. Kadrolara başvurular 24 Mayıs’a kadar yapılabilecek.

ÇAYKUR’da kura çekilişi
ÇAYKUR'da işe alınacak 40 engelli ile 17 eski hükümlü işçinin kura çekimi dün gerçekleştirildi. Rize Kapalı Spor Salonu'ndaki kura çekimi Rize 1. Noteri Hakan Çoğalan gözetiminde gerçekleşirken, kura çekimi sonrası engelli ve hükümlü toplam 57 kişiye iş imkanı sağlandı. Kura ile Rize’de 32 engelli, 10 eski hükümlü, Trabzon’da 5 engelli, 5 eski hükümlü, Artvin’de 2 eski hükümlü, Giresun’da ise 3 engelli olmak üzere toplamda 40 engelli ve 17 eski hükümlü işe girmeye hak kazandı.

Ramazan Forum’da güzel
Düzenlediği etkinliklerle yalnızca Trabzon’un değil, çevre illerin de çekim merkezi haline gelen Forum Trabzon, bu yıl Ramazan ayı için yine bir dizi etkinlik hazırladı. Forum Trabzon’da bu yıl tüm Ramazan ayı boyunca iftar öncesi ve sonrası kanun, keman ve ritim enstrümanları ile Türk müziği dinletileri gerçekleştirilecek. Ayrıca her cuma, cumartesi ve pazar günleri iftar sonrası Forum Trabzon ziyaretçilerine ikram edilecek Osmanlı şerbeti ve Osmanlı macunu, Ramazan ruhunu yaşatacak. Düzenlenen etkinlikler kapsamında Mehteran Konseri gösterisiyle Forum Trabzon ziyaretçileri adeta tarihte yolculuk yaparak görsel bir şölen yaşayacak. Ramazan etkinlikleri kapsamında şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın her yıl olduğu gibi bu yıl da sevenleriyle Forum Trabzon'da buluşacak. 2 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 15.00'te gerçekleşecek “Mahya Işıkları” isimli tek kişilik gösteride Trabzonlular bambaşka bir seyahate yelken açacak.

Editör: Haber Merkezi