Trabzon Botanik şaşırtıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin uzun uğraşlar sonucunda Trabzon’a kazandırdığı Trabzon Botanik’te kırılan taşlar görenleri şaşkına çeviriyor. Daha yapımına yeni başlanmasına rağmen yola döşenen taşların kırılmasını vatandaşlar eleştirirken şehrin sorunlarını sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşan Teoman Yılmaz da Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirilerde bulundu. Trabzon Botanik’i inceleyen Yılmaz, “Botanik Parkta ikinci gün daha. İki ay sonra kim bilir ne hale gelecek. Yazık harcanan paralara” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kuvvetli’den 15 Temmuz mesajı

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kuvvetli, “15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe kalkışması, hainlerin karşısında duran ya istiklal ya ölüm diyen Yüce Türk milletinin eşsiz direnişi ile bertaraf edilmiştir. O gün Türk milleti devlet ve millet birliğine ve demokrasiye olan bağlılığı uğruna ölümüne bedenini tankların altına atarak kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir. Ancak Türkiye’yi zayıflatmaya yönelik satılmış darbe heveslilerinin her zaman alabileceği, suçlulara en ağır ceza verilmeden bu girişimlerin önüne geçilmesi zor olabileceği bilinmelidir. Gölbaşı’nda şehit edilen Özel Harekatçılarımız hâlâ gözümüzün önündedir. 15 Temmuz darbe kalkışmasını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Demokrasi şehitlerine ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Durakların hali ne?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir süre önce mevcut durakları kaldırarak yerine yenilerini koymak için çalışma başlatmıştı. Herhangi bir kırığı döküğü olmayan durakların kaldırılmasına anlam verilemezken yapılan çalışmaların da üstünkörü yapılması vatandaşları rahatsız ediyor. Kimi durakların altına gelişi güzel beton dökülüp öylece bırakıldı. Kimi duraklar ise bir aya yakındır camsız ve panosuz. Gülbahar Hatun Mahallesi’nden gazetemize ulaşan bir vatandaş ise Hamza Paşa Camii’nin üstünde yer alan durağın değiştiğini altındaki betonun ise temizlenmediğini kırık dökük bırakıldığını kaydetti. Bu tür görüntülerin Trabzon’a yakışmadığını söyleyen vatandaş bazı vatandaşların ise kırık dökük betona takılıp düştüğünü dile getiriyor.

Eyüboğlu  Eskişehir’de yaşatılıyor

Trabzon’un yetiştirdiği sanatçıları düşündüğümüzde akla ilk gelenlerden biri de Bedri Rahmi Eyüboğlu’dur. Maçkalı Şair, Yazar, Ressam Eyüboğlu, sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin önde gelen sanatçıları arasında gösterilir. Eskişehir’den gazetemize ulaşan bir hemşerimiz, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan sanat ekibinin ildeki trafo, duvar gibi yerleri Bedri Rahmi’nin resimleriyle süslediğini paylaştı. Trafoya Bedri Rahmi’nin ünlü ‘Aşık Veysel’ tablosunu işlediklerini bize ulaştıran hemşerimiz Trabzon’un kendi değerlerine sahip çıkmamasının şehrin kültürünün de yozlaşmasına neden olduğunu kaydetti. Hatırlayacağınız gibi Meydan Parkı’ndan 2011 yılında aralarında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun da bulunduğu büstler kaldırılmıştı.

Vatandaşların hafriyat isyanı

Ortahisar İlçesinin Çukurçayır ve Kaymaklı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, bazı inşaat firmalarının hafriyatlarını dereye döktüğünü iddia ediyor. Vatandaşlar, bu hafriyatlar nedeniyle bazı evlerin toprakla dolduğu ve kullanılamaz hale geldiğini söylüyorlar. Gazetemizi arayan bazı vatandaşlar bu duruma isyan ederek “2014 yılından beri bununla uğraşıyoruz. Bazı inşaat firmaları dereye hafriyat döküyor. İki defa bu hafriyatlar yüzünden dere taştı ve evlerimiz kullanılamaz hale geldi. Ayrıca kanalizasyon suları da dereye akıtılıyor. Evlerimizde kokudan duramıyoruz. Bir an önce bu durumun ortadan kaldırılmasını rica ediyoruz. Yaklaşık 60 imza topladık resmi kurumlara başvurduk ama sesimizi duyan olmadı” diyerek isyan ettiler.

Editör: Haber Merkezi