Soylu’dan Soylu düğün
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğlu Engin Levent ile Rize’nin Güneysu İlçesi’nin esji belediye başkanı, Cumhurbaşkanlığı Personel Daire Başkanı Ahmet Minder'in kızı Saadet Nur İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir nikâh töreni ile dünya evine girdi. Devletin zirvesinin tam kadro yer aldığı nikahta büyük bir katılım oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın şahit olduğu nikaha Trabzon nüfusunun neredeyse yarısı da katıldı. Belediye başkanlarından, muhtarlara, STK temsilcilerinden iş dünyasının patronlarına kadar herkes Haliç’teydi. Bakan Soylu nikah sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Eskiden bir kızım ve bir oğlum vardı, artık iki kızım ve bir oğlum var... Düğünümüze teşrif ederek mutluluğumuzu paylaşan, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve kıymetli eşleri olmak üzere herkese gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Şoförlerin ‘Usta’ ilgisi
Trabzon Şoförler Odası Cemiyeti başkanlığı yarışı kızışıyor. Mevcut başkan Turan Altıntaş’ın uzun yıllar genel sekreterliğini yapmış olan ve bu seçimlerde Altıntaş’ın karşısına rakip olarak çıkan Ömer Hakan Usta, önceki akşam proje tanıtım toplantısında adeta gövde gösterisi yaptı. Toplantının yapıldığı İkram Sofrası tarihi kalabalıklarından birini gördü desek abartı olmaz. Mehter marşı eşliğinde kürsüye çıkan Usta’ya şoförler alkış tufanı ile eşlik ederken, konuşmasının sık sık alkışlarla kesilmesi dikkat çekti. Usta projelerini açıkladığında ise şoförlerden “Bunlar bu zamana kadar neden yapılmadı” diye mevcut yönetime tepki gösterdiler. Salondaki kalabalık, toplantıya gönderilen çelenklere bakarsak Usta’ya ilgi bir hayli büyük. Bu kalabalık seçim kazanmaya yeter mi yetmez mi elbette sandıkta belli olur ancak kalabalığın verdiği enerjiden “Değişim” sinyali çıkıyor gibi. Şoförler Odası seçimlerinin zorlu geçeceğini daha şimdiden söyleyebiliriz. Toplantıda konuştuğumuz bazı şoförler de, “Turan Altıntaş’n işi bu kez çok zor” dedi.

Eski başkan örnek oldu
Akçaabat Yıldızlı mahallesinde önce internet hattı için kazılan yollar ardından doğalgaz için kazılıp öylece bırakılınca görev de vatandaşa düştü. Yıldızlı Mahallesinde önceki gece geç saatlerde Yıldızlı Belde Belediye eski başkanı Yahya Tarakçı, el arabasıyla taşıdığı malzemeyi oluşan çukurlara doldurarak yolu düzenledi. Yolda yapılan çalışmalar sonrasında hiç kimsenin ilgilenmediğini ifade eden eski Başkan Tarakçı “Burada bir çalışma yapıldı. Tabi iki çalışma sonucu yollar bozulur. Fakat burası her gün yüzlerce aracın geçiş yaptığı bir yok. Oluşan çukurlardan araçlar bile geçiş yapamıyor. En azından büyük çukurları doldurarak yolun rahat geçilmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Çınarka iyi işler yaptı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kaldırılan Kamu Hastaneleri Birliklerinin ardından eski sisteme dönülüyor. Artık sağlık alanı il sağlık müdürü, kamu hastanelerinden sorumlu il sağlık müdür yardımcısı ve halk sağlığından sorumlu il sağlık müdür yardımcısı şeklinde yeniden yapılandırılacak. Bu düzenlemeyle yetki ve görevlendirmeler de yeniden tanımlanacak. Buna göre Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Halit Çınarka’nın yerine Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Yılmaz getirildi. Halit Çınarka göreve geldiğinden beri güzel işlerin altına imza attı. Geride memnuniyet bıraktı.

Tonya’nın acı günü
Tonya İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı, değerli eğitimci Kadri Topal yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Tonya’nın yetiştirdiği önemli isimlerden olan ve ilçede herkes tarafında sevilen bir isim olan Topal dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Bizler de sonnokta ailesi olarak Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına başsağlığı diliyoru

Editör: Haber Merkezi