Müsteşar Tekin Trabzon’da
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Trabzon Valiliğini ziyaret etti. Rize'de düzenlenen değerlendirme toplantısının ardından beraberinde Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu ile kente gelen Tekin, Vali Yücel Yavuz'u makamında ziyaret ederek, valilik şeref defterini imzaladı. Yusuf Tekin, yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Yavuz'u bilgilendirdi. Yavuz da ziyaret dolayısıyla Tekin ve Şamlıoğlu'na çeşitli hediyeler sundu. Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da hazır bulundu. Tekin’in kentte çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunacağı öğrenildi. Müsteşar Tekin’in nitelikli okul listesinin tartışıldığı bir dönemde Trabzon’a gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

AK Parti’de görev dağılımı
AK Parti Trabzon 6. İl Olağan Kongresi’nin ardından göreve başlayan yeni yönetimde görev dağılımı yapıldı. Buna göre, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hasan Dilekoğlu olurken Teşkilat Başkanlığına ise Uğur Aydın getirildi. Seçim İşleri Başkanı Nurettin aydın olurken, Tanıtım ve Medya Başkanı Ahmet Uğur Zihni oldu. Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Usta, Sosyal Politikalar Başkanı Mehmet Atmaca, Yerel Yönetimler Başkanı İrfan Çelik, Ekonomi İşleri Başkanı Aydın Gündoğdu, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Halil İbrahim Demirtaş, Mali ve İdari İşler Başkanı Enes Aslan, Ar-Ge Başkanı Arzu Yalçınalp, Çevre – Şehir Kültür Başkanı Mustafa Albayrak, İnsan Hakları Başkanı Ahmet Karadeniz, İl Sekreteri Bayram Öztürk oldu.

İYİ Parti görev paylaştı
İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatında görev dağılımı yapıldı. Buna göre; İl başkanı: Hasan Saka, İl sekreteri: Necdet Birinci, Genel Muhasip: Naci Kadakal, Teşkilatlardan sorumlu Başkan Yardımcısı: Mustafa İşler, Seçim İşlerinden sorumlu başkan yardımcısı: Banu Yılmaz, Basın Yayından sorumlu başkan yardımcısı: Muhammet Erkan, Hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı: Samet Salih Bekiroğlu, Araştırma ve geliştirmeden sorumlu  başkan yardımcısı: Serdağ Çakıroğlu, Mahalli idarelerden sorumlu başkan yardımcısı: Temel Aydoğdu, Propagandadan sorumlu başkan yardımcısı: Refik Ahmet Nuhoğlu, Sosyal  politikalardan sorumlu başkan yardımcısı: Beytullah Kudu, Kültür Sanattan Sorumlu başkan yardımcısı: Tuğba Karvar, Eğitimden sorumlu başkan yardımcısı: Mehmet Ufuk Akdeniz, STK sorumlu başkan yardımcısı: Seher Melek, Halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı: Yücel Hasan Çebi, Gençlik ve spordan sorumlu başkan yardımcısı: Metin Bulut. Öte yandan İYİ Parti Hayrat İlçe Başkanlığına Eski kooperatif ve Sendika Başkanı, Genç parti eski ilçe Başkanı Kadem Velioğlu atandı.

Polislere gereksiz uygulama
Polis haftası tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ancak işin içine vatandaş girince ilginç anlar yaşanmıyor da değil. Biri de dün Trabzon’da yaşandı. Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nın “Kuyumcuların yoğun olduğu bölgede soygun yaşandı” ihbarı sonucu polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Polis Haftası dolayısıyla kendileri için hazırlanan sürprizden habersiz söz konusu bölgeye ulaşan polis ekipleri, şaşırdı. Bölgeye sevk edilen polislerle birlikte kuyumcu esnafı birlikte pasta kestiler. Bu sürprizler yurdun pek çok yerinde yapılıyor ancak doğru olup olmadığı tartışılıyor. Bir grup, “Polisleri gereksiz yere meşgul etmekten kişilere ceza uygulansın” derken kimileri, “Polis-halk kaynaşması için güzel bir uygulama” yorumunda bulunuyor. Doğrusu neyse emniyet uygulayacaktır diye düşünüyoruz.

Bizum uşaklar 27 Nisan’da
Film içeriğinde Trabzonspor vurgulandığından dolayı, film yayınında güçlükler yaşanan ve 27 Nisan 2018 tarihinde vizyona girecek "BİZUM UŞAKLAR" sinema filminin basın açıklaması bugün saat:14.00’te Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Suavi Kaptan Lokali’nde yapılacaktır.

Editör: Haber Merkezi