Şehrim 2023 Trabzon’a Geliyor
AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının "kimlikli şehirler" adı altında belirlediği şehirlere vatandaşların sorunlarını dinlemek için görevlendirdiği "Şehrim 2023" otobüsü Trabzon’a geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Şehir, Çevre Ve Kültür Başkanı Mustafa Albayrak,  AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından yaşam ve mekan kalitesi yüksek, kimlikli, sürdürülebilir şehirler kavramlarından yola çıkarak, tıpkı Türkiye’nin 2023 hedefleri gibi her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerinin ve vizyon planlarının ortaya konulmasının hedeflendiğini söyledi. Şehrim 2023 otobüsünün 17 Mayıs Perşembe, 18 Mayıs Cuma ve 19 Mayıs Cumartesi günleri Trabzon Meydan Parkı önünde Trabzonlular ile bir araya geleceğini ifade eden Albayrak ayrıca 17 Mayıs Perşembe günü Şehrim 2023 otobüsünün önünde basın açıklaması da düzenleneceğini bildirdi.

Çebi çalışmalara tam gaz
AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Selçuk Çebi, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çebi, gazetemizi ziyaret ederek 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Çebi, tüm milletvekili aday adaylarına başarı dileklerini ileterek “Önemli olan ak davanın kazanmasıdır. Burada şahısların bir önemi yok. Tüm aday adayları olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan vatandaşlarımızın, esnafımızın taleplerini dinlerken bir yandan da 24 Haziran’ın ülkemiz açısından önemini de anlatıyoruz. Tüm aday adaylarımızın hakkında hayırlısı olsun, çıktıkları bu yolda kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Kara’nın yerine Onur
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.Mecliste daha önce AK Parti’den Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Mehmet Karaoğlu’nun, AK Parti Trabzon Milletvekilli aday adaylığı için istifa etmesinin ardından yerine gelen isim belli oldu. Buna göre daha önce Trabzon Belediyesi zamanında yine meclis üyeliği yapan Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Nusret Onur, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi oldu.

Köroğlu ve muhtarlar
Trabzon Muhtarlar Federasyona aday olmayı düşünen Düzköy Çayırbağı Mahalle Muhtarı Azmi Köroğlu, geçtiğimiz gün kongre tarihinin yangından mal kaçırır gibi alındığını belirtip sert açıklamalar yapmıştı. Hatta kendisine haber verilmediğinden aday olamadığını ileri sürerek hem Trabzon Muhtarlar Federasyonu’ndan hem de Düzköy Muhtarlar Derneği’ndeki başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Başkan Bekir Aktürk’ü de adeta topa tutmuştu. Köroğlu’nun açıklamalarına muhtar arkadaşları tepki göstererek, “Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. İnsanların çıkar ve menfaati bitince çıkıp konuşmaları hoş değil” dediler.

Su faturasında yeni dönem
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Trabzonluların "ALO 185 TİSKİ MAVİ HAT"tı arayarak su faturalarını ödeyebildiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğünün 'çözüm merkezi' olan 'ALO 185 TİSKİ MAVİ HAT' 7 gün 24 saat boyunca aralıksız olarak Trabzon'a hizmet veriyor. Birçok hizmeti Trabzonlulara sunan ALO 185 TİSKİ MAVİ HAT, Türkiye'de ilk ve tek olan yeni bir uygulamayı daha hizmete sundu. Trabzonlular tüm GSM operatörleri ve sabit hatlar üzerinden 185'i arayarak kredi kartı ile su faturalarını ödeyebiliyor. Borç sorgulama seçeneğini tuşlayarak TC kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile giriş yapan aboneler, fatura tutarını öğrenebiliyor ve kredi kartı ile anında ödeme yapabiliyor. Bu uygulama Türkiye genelindeki Büyükşehir belediyeleri arasında ilk ve tek olarak Trabzon'da gerçekleştiriliyor”

Editör: Haber Merkezi