Bayramda şehitler unutulmadı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bayram mesaisine sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladı. Vali Yavuz ve Başkan Gümrükçüoğlu, beraberlerindeki kamu kurum yetkilileriyle birlikte ilk olarak şehit ve mezarlık ziyaretleri gerçekleştirdi. 1 Nolu Asri Mezarlığını Sülüklü ziyaret eden Yavuz ve Gümrükçüoğlu, şehit kabristanlarına karanfil bırakarak dualar okudu. Vali Yavuz ve Başkan Gümrükçüoğlu, kabristanlıktaki şehit yakınları ve ailelerle bayramlaşarak uzun süre sohbet etti.

İnce’nin afişine saldırı

Vakfıkebir’de CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin afişine saldırı düzenlendi. CHP Vakfıkebir İlçe Başkanlığı tarafından ilçe merkezinde Fol Deresi üzerine asılan dev afiş kimliği belirsiz kişiler tarafından iki kez kesildi ve afiş dereye atıldı.  Afiş parti görevlileri tarafından dereden çıkarılıp temizlendikten ve kurutulduktan sonra yine yerine asılacak. CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, “Zaten eşitsiz koşullarda bir yarış var. Muhalefet partileri ise kısıtlı olanaklarla bir seçim kampanyası yürütüyor. Buna karşın afişlerimiz, pankartlarımız kesiliyor. Büyük bir tahammülsüzlük var. Bu davranışlar seçimin barış ve huzur içinde yapılmasının önündeki en önemli engellerden biridir. Savcılığın, kolluk kuvvetleri ve seçim kurulunun görevini yapmasını bekliyoruz. Boyun eğmeyiz. Onlar saldırıyor biz yıkayıp üçüncü kez tekrar asıyoruz” dedi.

Muhtarlardan CHP’ye ziyaret

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aktürk ve yönetim kurulu üyeleri ve Ortahisar İlçe muhtarları ile birlikte CHP Trabzon  İl Başkanlığı’na bayram ziyaretinde bulundular. Başkan Aktürk,  CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Milletvekili adayları ve partililerin bayramını kutladı. Aktürk, Uzun ve milletvekili adayları ile birlikte istişarede bulundu. Bayramlşam programında açıklamalarda bulunan CHP Trabzon birinci sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kaya, “Bizim nezdimizde Muhtarlarımız, vatandaşla devlet arasındaki en önemli köprüdür. halkın temsilcisi ve katılımcı demokrasinin öncüsüdür” dedi.

Teleferiğe ilgi büyük

Beşikdüzü’nde kurulan teleferiğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bayramda ücretsiz olarak kullanıma açılan teleferikte vatandaşlar ilk yolculuğun heyecanını yaşadı ve manzaranın keyfini çıkardı. Teleferiğin kullanıma açılmasından ötürü mutluluk duyduklarını belirten Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, “Bu Beşikdüzü için bir hayaldi. Trabzon’un batısında yeni bir turizm destinasyonu yaratmak için yola çıktık. Cumhurbaşkanımızın teşviki var. Bin tane Orhan Bıçakçıoğlu olsa bu tesisi yapamaz ama Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bunu gerçekleştirdik. Teleferiğimiz, vargel sistemli 55 kişilik çift kabinden oluşuyor. Sıfırdan 535 rakıma çıkıyoruz. Her türlü hava şartlarında çalışabilen bir sisteme sahip” dedi.

Nerede o eski bayramlar

Ramazan Bayramı tüm ülkede kutlandığı gibi Trabzon’da da birlik beraberlik içerisinde kutlanıyor. Ancak bazı vatandaşlar eski bayramlara özlem duyduklarını belirterek artık eskisi gibi bayram tebrik kartlarının kendilerine ulaşmadığını söylüyorlar. Bu konuda özellikle yaşlı vatandaşlar, geçmişe özlem duyuyor. Gazetemizin WhatsApp hattını arayan vatandaşlar, “Eskiden PTT vasıtasıyla gurbetten insanlar birbirlerine bayram tebrik kartları gönderirdi. Bunun tadı bir başka olurdu. Ancak şimdi bu kültür neredeyse tükendi gibi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar telefon üzerinden yazışmalarla bayramını kutluyor. Keşke bu tür güzel değerlerimize sahip çıksak ve bu geleneğimizi yaşatsak diyerek” sitemlerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi