Başkan yeniden Balta
Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu başkanlığı seçimi gerçekleştirilirdi. Seçimde en yaşlı üye Habip Soluk başkanlık görevini yürüttü. Seçimde bir önceki dönem TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan yarıştı. Milletvekili Balta, kullanılan 20 oyun 15’ini alarak yeniden TBMM Çevre Komisyonu Başkanı seçildi. CHP’nin adayı Bakan ise 5 oy aldı. 26 kişilik TBMM Çevre Komisyonunda parti dağılımı ise şu şekilde oluştu: AK Parti 13, CHP 6, HDP 3, MHP 2, İYİ Parti 2.

Cora ailesinin acı günü
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın amcası ve Trabzonspor’un eski futbolcusu Tayfun Cora’nın babası Ali Cora hayatını kaybetti. Vakfıkebir ve Tonya Halk Eğitim Merkezlerinde uzun süre müdürlük yapan Ali Cora’nın cenazesi Tonya’nın Karşular Mahallesi’ndeki camide öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek. Bizde sonnokta gazetesi olarak Cora ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyor; merhum Ali Cora’ya da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Başkan Tok müjdeyi verdi
Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden olan Çaykara ilçesinde ki Uzungöl’e teleferik yapılıyor. Uzungöl ile Karestel Yaylası arasında yapılacak olan teleferik projesinin avan projeleri tamamlanıp ihaleye çıktı. Önümüzde ki ayda ihale sürecinin tamamlanacağı projede Eylül Ayı gibi yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacak. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, projenin en kısa sürede bitirilerek hizmete açılacağını ifade etti.

Kaldırımlar işgal altında
Trabzon’da kaldırımların araç işgali altında olması vatandaşları isyan ettiriyor. Şehrin birçok yerinde araçların istilası altında olan kaldırımlar, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Tanjant yolu güzergahında da kaldırımlara araç park edilmesine tepki gösteren bazı vatandaşlar, “Kaldırımlar, yayaların hakkı mıdır? Araçlar sürekli işgal ediyor. Kaldırımlarda yürüyemez hale geldik. Yetkililerin duyarsızlığı yüzünden yayaların hakkı olan kaldırımlar, araçların otoparkı haline geldi. Araçların istilası haline gelen kaldırımlarda yürüyemediğimiz için ne yazık ki ana yolda yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Eğer ana yoldan bir aracı fark edemezsek bize bira araç çapsa bu duruma göz yuman yetkililerimizin vicdanı rahat olabilecek mi? Sorumluluğu üstlenebilecekler mi çok merak ediyoruz. Artık hakkımız olan kaldırımlara araç park edilmesini istemiyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Meclis üyeleri bir arada
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz Ayı Meclis toplantıları dün de devam etti. Gündemde ki maddeler ile komisyondan gelenlerin görüşüldüğü toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yönetti. Meclis sonunda ise meclis üyeleri birbirlerine takılmadan edemediler. Meclis üyeleri Halim Kaya, Salih Yavuz, Havva Gümüş, Mehmet Öztürk ve Türkay Güdü çay sohbeti yaparak önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerin de istişaresini yaptılar. Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öztürk’ün memleketi Araklı’dan belediye başkan aday adayı olabileceği de iddia ediliyor. Araklı’da birçok vatandaş, Öztürk’ün AK Parti tarafından aday gösterilmesi halinde Araklı’da başarılı işlere imza atacağını dile getiriyor.

Editör: Haber Merkezi