Bakan Soylu’yu sinirlendiren olay neydi?
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıran kişilerden Murat Alp'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla karakolda çekildiği söylenen fotoğrafının basına sızması sonrası yapılan haberlere Soylu sert çıktı. Sosyal medya hesaplarından “Aşağılıksınız” başlıklı bir açıklama yapan Bakan Soylu, “Bugün 16 Eylül 2017, iki bakan, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun idam edilişin 56. yıldönümü.

Size benzeyen insan müsveddelerinin iftiralarıyla alçakça asıldılar. Yarım asır geçti aşağılık tavrınız değişmedi. O akşam Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü ile birlikte olayın gerçekleştiği mezarlığa, akabinde bilgi almak, ailenin mezar yeri değerlendirmesini beklemek ve karakolun önünde bir araçta bekleyen Aysel Tuğluk ile görüşmek için için karakola gittik.

Aysel Tuğluk’a başsağlığı dileyip 45 dk. görüştük. Yaklaşık 3,5 saat karakolda bulunmamızın ardından olayla ilgili yapılması gereken gözaltı talimatlarını verip karakoldan ayrıldık. Bu esnada orada bulunduğumuzu bilen mahalle eşrafı karakolda bizimle fotoğraf çekilmek istedi ve ayrılırken bir çok kişiyle fotoğraf çekildik. Önemli olan, hayatımızın her döneminde kimin bizimle fotoğraf çekilip çektirmeyeceği değil hukuk açısından bir suça karışıp karışmadığıdır.

Talimatlarımız sonrası tahkikatın derinleştirilmesi sonucu 48 kişinin ifadesi alındı ve ifadesi alınan bu şahısta savcının talimatıyla ertesi gün gözaltına alındı ve halen gözaltındadır.

Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez. Tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar. Biz bu konuda gereğini yapmışız ve yaparız. Rahmetli Adnan Menderes ve rahmetli iki bakanın idamına giden yoldaki taşlarını da bu fitne felsefesiyle dizdiler. Allah fırsat vermesin. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” diye sert bir açıklama yayınladı.

Sevinç’ten Büyükşehir’e zor ve sert sorular
Trabzon Belediyesi döneminde başkan yardımcılarından olan Osman Necip Sevinç, Büyükşehir’e yönelik eleştirilerine kaldığı yerden devam ediyor. Tanjant’ta yapılacak katlı otopark projesini eleştiren Sevinç, Trabzon adına şunlara cevap arıyorum diyor. Aktarıyoruz:

1-Belediyedeki ekibim dediğin guruptan bana 2 tane trafik uzmanı yüksek mühendis ismi versene?

2-Bu bahsettiğiniz teknik ekip otoparkı zamanında size 750 araçlık olacak diyenler değil mi? Şimdi talimatla otoparkın altına restoran, kafe ve dükkân koyarak giriş çıkış sıkışıklığı mazereti ile kapasite düşüyor. O zaman akılları neredeydi hiç sordunuz mu?

3-Plan notları otopark altına olabilir diyor, yapmak zorunlu diye talimat vermiyor.. Biz salak mıyız? Sonrasını görmüyor muyuz?

4-Giriş çıkış sorunu yaklaşım cebi ile çözülür, sorun olmaz. Kötü örnek Zorlu Grant otelin önündeki otoparklardır ki onlar bile az zahmetle çalışıyor.

5-Bu şehrin mühendis mimar odaları, KTÜ inşaat fakültesi, kent konseyi yok mu? Ki onlar size rağmen Kaşüstü kavşağını dal-çık ile çözmedi mi? Onların fikirleri soruldu mu? 5-Tanjantın altına otopark yapacakmışsınız.. 2-3 yıl sonra.Umut, restoran için vaat!!!Onu yine yap, elinizi tutan mı var. Çoook ihtiyaç var ya restorana, kafeye?

Sn. Mustafa Yaylalı, görev verildi size, talimat mı bekliyorsunuz. İşlevinizi sorgulayın ve uzmanlar ile müdahil olun lütfen. Trabzonum için en doğrusu ne ise o olsun.

Bazı Metaller pas tuttu.Yok mu kurtaracak bizi şu 3-5 kişiden? Ses ver Partim. Ses ver Trabzon. Seçime bu gönüllere girememiş kibir deposu kadro ile gidersek sıkıntı sayın büyüklerim.

Kongur’un farkı ve Facebook uyarısı
AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, Maçka'da yapılan ilçe kongresinde büyük bir farkla yeniden başkanlığa seçildi. Bakan Soylu’nun da olduğu salonda teşkilat mensuplarına seslenen Kongur, “Partimizi sosyal medyada facebook hesaplarında tartıştırmayın. Biz bir aileyiz. Gelin il başkanımıza, bakanımıza sorununuzu ya da şikâyetinizi deyin ama facebook'a yazmayın. Partimizi kimse facebook'ta tartıştırmaya hakkı yoktur” diye sitemde bulundu. Kongur’un kimi kastettiğini anlayan anladı ama bu sorun sadece Maçka’da yaşanmıyor. Bir çok ilçede listelerde kendilerine yer bulamayanlar, çeşitli isimlerin üzerinden partiyi karalamaya devam ediyor. Sosyal medya çok tehlikeli çok!

Editör: Haber Merkezi