Mücahit Gümrükçüoğlu
Trabzon dün önemli bir görevini yerine getirdi. Trabzon halkı Kudüs için, Mescid- i Aksa için sokağa çıktı. Alandaki kalabalık kararlılığı ile dikkat çekti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun konuşması sırasında katılımcıları özellikle takip ettik. Vatandaşlar Gümrükçüoğlu’nun konuşmasını pür dikkat dinledi. Zira Gümrükçüoğlu adete Filistinli bir mücahit gibi konuştu. Yürekten ifadeler kullandı. Bu arada Kudüs Platformu tarafından düzenlenen dünkü yürüyüş ve miting için Başkan Gümrükçüoğlu’nun Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarını seferber ettiğini de ifade edelim.

CHP Trabzon için flaş iddia
CHP Trabzon İl Örgütü’nde 7 Ocak’ta yapılacak olan il kongresi öncesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Örgütte herkes mevcut İl Başkanı Turgay Güngör’ün kongrede aday olup olmayacağı konusunda kararını açıklamasını bekliyor. Güngör’ün yakın bir zaman içerisinde kararını açıklaması bekleniyor. Öte yandan eski il başkanı Yavuz Karan da çalışmalarını bir yandan sürdürüyor. Ancak parti içerisinden gelen iddialara göre ne Güngör ne de Karan aday olmayacak. Partinin aldığı ortak kararla bir isim etrafında birleşildiği ileri sürülüyor. Ancak bu ismin genç bir isim olduğu iddia ediliyor. Hatta teklifin de bu isme iletildiği bu ismin ise düşünmek için zaman istediği de gelen bilgiler arasında. Yakında il başkanı adayının açıklanması bekleniyor.

Bektaşoğlu, yeniden KEİPA üyesi
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla bir önceki dönemde de yürüttüğü Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) üyeliğine yeniden seçildi. TBMM CHP Grubu kararıyla seçilen Bektaşoğlu, 9 üyeli komisyonda CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’la birlikte görev yapacak. Bektaşoğlu, “İlimi, ülkemi, partimi bu önemli örgütte başarıyla temsil edeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu ve TBMM Gurup Başkan Vekillerimize ve milletvekili arkadaşlarıma, bana bu onuru verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yılın başkanı Kerim Aksu
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Yerel Yönetimler Dergisi’nin 7. Kez düzenlediği “Yılın Yerel Yöneticileri” anketinde en yüksek oya ulaşarak yılın başarılı Belediye Başkanı seçildi. Turizme destek kategorisi adı altında “Gedikkaya Projesi” ile birinci olan Başkan Aksu, Yılın Belediye Başkanı seçilmesinin ardından “Kazandığımız bu ödül Giresun’un, Giresun Belediyesi’nin ve Giresun halkının başarısının göstergesidir. Halkımızdan aldığımız güç ile çalıştık ve bu ödüle layık görüldük. Giresun Belediyesi’nin önemli projeleri önümüzdeki süreçte de artarak devam edecektir. Ben ödülü bizlere layık gören Yerel Yönetimler Dergisi’ne, ankete katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bayburt’a istihdam ödülü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 1,5 milyon yeni istihdam sağlandı. Seferberliğe en çok katkı sunan iller Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Milli İstihdam Seferberliği’ne oransal olarak en çok katkı sunan ikinci il Bayburt’un ödülünü Vali Ali Hamza Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden aldı. Ödül törenine Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali Ali Hamza Pehlivan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan katıldı.

Editör: Haber Merkezi