Bakan Soylu Trabzon’da
İçișleri Bakanı Süleyman  Soylu, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü nedeniyle bugün Trabzon’a geliyor. Bakan Soylu öncelikle Trabzon Valiliği önünde saat 10.00’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Çelenk Sunma törenine katılacak. Buradaki törenin ardından Bakan Soylu, saat 11.00’da Sülüklü Mezarlığında Şehitlik ziyaretini gerçekleştirecek. Bakan Soylu, şehitlik ziyaretinin ardından saat 12.00’da Zorlu Grand Otel’de şehit aileleri için düzenlenen yemek programına katılacak.

Bilal Erdoğan Trabzon’da
Türkiye Gençlik Vakfı Trabzon Temsilciliği ekibi faaliyetlerini hız kesmeden devam ediyor. TÜGVA Trabzon ekibinin daveti üzerine Trabzon’a gelen TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Trabzon’daki programını gerçekleştirdi. Bilal Erdoğan’ı karşılamaya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları işadamları Celil Hekimoğlu, Mehmet Atmaca, Tuncay Yiğit, Gökhan Karslı, Sinan Baysal, TÜGVA Trabzon il yöneticileri ve il temsilcileri katıldı. Erdoğan programda yaptığı konuşmada TÜGVA’nın önemine değinerek milli manevi değerlere gençlerin yetişmesinde TÜGVA’nın çok önemli bir rol üstlendiğini söylediği bilgisine ulaşıldı. Erdoğan, Trabzon’daki işadamlarının TÜGVA’ya destek vermelerini de istediği de gelen bilgiler arasında.

Mezbahane incelemede
Akçaabat'ta bir süre önce  üretime kapatılan Akçaabat Mezbahanesi için gerekli çalışmalar hızlandırıldı. Mezbahanenin kısa süre içerisinde tekrar faaliyete başlayacağı belirtildi. Mezbahaneyi gezen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, tespit edilen eksiklerin kısa süre içerisinde tamamlanarak yeniden faaliyete başlanacağını belirttiler. Akçaabat'taki  mezbahanenin kapatılması nedeniyle bir süredir et ve et ürünleri Vakfıkebir'den beri temin ediliyordu.

Kadın kollarında kongreler iptal
AK Parti’nin dün yapılacak olan Ortahisar ve Akçaabat Kadın Kolları seçimleri genel merkez talimatı ile ileri bir tarihe ertelendi. Ortahisar’ın ertelenmesinin en büyük etkeninin parti içindeki huzursuzluk olduğu iddia edildi. Kadın Kolları Başkanı Nagihan Ayyıldız’ın apar topar el çektirilir gibi ilçe yönetimine alınmasıyla boşalan koltuğa Tokat’tan Trabzon’a yeni gelen ve partide 6 aylık geçmişi olan Kadriye Yılmaz Yavuz atanmak istendi. Bunu kabullenemeyen partili kadınlar da durumu genel merkeze iletti. Genel merkez de kongreyi ileri bir tarihe erteledi. Akçaabat’ta ise, ikinci bir adayın çıkma düşüncesi ile kongrenin ertelendiği gelen bilgiler arasında.

Taşlı’dan eleştirilere cevap
Arsin-Yanbolu Minibüs Durak Başkanı ve Arsin Şoförler Odası Başkan Adayı İsmail Taşlı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya aracılığı çöp tesisi konusunda kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi. Taşlı, “Arsin Yanbolu Vadisinde yapılması düşünülen çöp tesisi ile ilgili Arsin Platformunun ‘Yanbolu vadisi çöp vadisi olmasın’ adlı programına bütün sivil toplum örgütleri gibi durak olarak bizlerde aynı platformda yer aldık. Yanbolu vadisi Trabzon’umuzun parlayan yıldızlarından bir yerleşim alanı, sanayi alanı ve en önemlisi turizm alanı olacağına inancımız sonsuzdur. Bizim bu vadiye bakışımız bu yöndedir. Yanbolu vadisi ile ilgili yapılacak olan her türlü demokratik eylemlerde yanlarında olmaya devam edeceğimizi bildirdik. Yanbolu vadisi ile ilgili yapılan eylemlerin bir takım kişi veya gurupların kendi emellerine hizmet etmemesini sağlamalıyız. Asıl amaç güç birliği ve sonuç almak olmalıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi