Büyükşehir yolları açıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yayla mevsimi öncesinde il genelindeki yayla yollarının ulaşıma açılması çalışmalarına süratle devam ediyor. Birçok yayla yolunda eşzamanlı olarak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri, kar kalınlığı yer yer 10 metreye kadar ulaşan alanlarda yol açma çalışmaları gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il genelinde her alanda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Trabzon’da yaylacılığın gerek yerel halk gerekse turizm için önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Bu kapsamda kar kalınlığının oldukça yüksek olduğu noktalarda dahi yolların ulaşıma açılması çalışmaları ekiplerimizce titizlikle gerçekleştirilmektedir” dedi. 

Cora, Turgut Özal’ı andı
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı vefatının 25. yılında andı. Cora,  “Gerek fikirleri gerekse de uygulamalarıyla ülkemizde çığır açan, dönemi itibariyle yaşadığı çağın niteliklerini çok iyi okuyarak ülkemizi medeni dünya ile her alanda rekabet etmeye hazır hale getiren 8. Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut Özal hedefleri, düşünceleri, milletine olan sevgisi ve sadakati sebebiyle büyük bir lider ve devlet adamı olarak bağrından çıktığı Türk milletinin yüreğinde hala yaşamaya devam etmektedir. Türk milletine büyük bir sevgi ile bağlı olan ve milletinin derdi ile dertlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Sayın Turgut Özal’ı ebediyete irtihal edişinin 25. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyor, ailesine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum” dedi.

Geçmiş olsun Vali Aksoy
Trabzonlu hemşehrimiz Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy’un eşi kazada yaralandı. Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, TEM Otoyolu'nda Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ve kaymakamların eşlerinin bulunduğu minibüsle TIR çarpıştı. Kazada TIR sürücüsü öldü, 8 kişi yaralandı. Kazada yaralanan Hülya Aksoy ile kaymakamların eşleri, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Tem Otoyolu kaza sebebiyle İstanbul istikametine uzun süre kapalı kaldı. Trafikte yaklaşık 20 kilometre kuyruk oluştu. Bizde sonnokta gazetesi olarak Vali Aksoy’a geçmiş olsun dileklerimizi yaralı eşine de acil şifalar diliyoruz.

Yılmaz’ın yerine Usta
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nde birkaç ay önce Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, görevinden ayrılmış yerine kimin atanacağı ise merak konusu olmuştu. Yılmaz’ın yerine atanacak ismin ise Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hakan Usta olduğu öne sürülüyor. Önce Fatih Eğitim Devlet Hastanesi ardından Sürmene Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı görevlerinde bulunan Usta, başarılı işlere imza atmıştı. Usta’nın üzerinde herkesin mutabakata vardığı ve kimse tarafından göreve getirilmesine itiraz edilmeyeceği de gelen bilgiler arasında.

TTB’den gazetecilere tebrik
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan ile TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel düzenlediği Başarılı Gazeteciler Yarışmasında, başarı elde eden tüm gazetecilere faks göndererek başarılarını tebrik etti. Ergan ve Arslantürk’ün bu tutumu basın camiasında takdirle karşılandı.

Editör: Haber Merkezi