Erdoğan üniversiteyi onayladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanunu onayladı ve yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı üniversiteler arasında Trabzon Üniversitesi’nin de yer alması Trabzon’da sevinçle karşılandı. Trabzon Üniversitesi’nin kurulması noktasında önünde hiçbir engel kalmazken böylece önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlaması bekleniyor.

Büyükşehir iftarda buluştu
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mübarek Ramazan ayının ilk gününde Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün çalışanlarıyla birlikte oruç açtı. Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü çalışanlarının iftar programında Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır ve TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal hazır bulundu. Olimpiyat (EYOF) Park’ında düzenlenen iftar programına yoğun katılım yaşandı. Başkan Gümrükçüoğlu programda yaptığı konuşmada çalışma arkadaşlarına gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Trabzon’da çok ciddi işlere imza attıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Hep birlikte Trabzon’u dev eserle donatıyoruz” dedi.

Mahalle Bakkalına sahip çık
Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkan Vekili ve oda bünyesinde bulunan Bizim Bakkal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, Trabzon halkının Ramazan ayını tebrik etti. Ataman, Trabzonlu hemşerilerinden Ramazan ayında ihtiyaçlarını mahalle bakkalından almalarını da rica ederek, “Mahalle bakkalınız ucuz ve kaliteli ürün satıyor. Her zaman tanıdığınız bildiğiniz biri. Sıkıntınız olduğunda her zaman yanınızdadır. Bu Ramazanda evinizin ihtiyaçlarını büyük discount marketler yerine mahalle bakkalından alın” dedi.

Eğer o sözler doğruysa!
Haber 61’de Levent Ustabaşı imzalı yayınlanan habere göre, AK Parti Trabzon İl Başkanlığının yaptığı toplantıda büyük bir tartışma yaşandı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nın 24 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarla ilgili İl Başkanı Haydar Revi, 204 meclis üyesinden 98’inin katıldığı toplantı için, “Neden katılım az” diye sert çıkmış. Tonya Meclis Üyesi Hasan Tonya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Muhtarları defalarca yanına çağırdı. Bizi bir kez bile davet etmedi. Bu doğru değil. Şimdide bizi seçim öncesi sahaya inin oy isteyin çalışın diyor” dedi. Konuşmasına devam etmek isteyen Tonya’nın süzünü kesen SKM Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, “Bizim partimizin varlık sebebi, en büyük gücü Cumhurbaşkanımızı eleştiremezsin! Tasarrufları bizim için emirdi. Haddini bil. Kimse AK Parti çatısı altında sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiremez” diyerek sert çıkmış. Eğer tüm bunlar doğruysa ki doğrudur AK Parti’de işler karışık. 

Peyzajcılar buluşuyor
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesi düzenleyeceği ‘Güçlü Kalemler- 1” söyleşi programı ile Türkiye’nin önde gelen tanınmış peyzaj mimarları, mimar ve şehir plancılarını Trabzon’da buluşturacak. 18 Mayıs Cuma günü saat 14.00’de KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan söyleşiye Yüksek Mimar-Peyzaj Tasarımcısı Dr. Deniz Aslan, Yüksek Şehir Plancısı Can Kubin, Peyzaj Yüksek Mimarı ve Kentsel Tasarım Uzmanı Dr. Oktan Nalbantoğlu, Şehir ve Bölge Plancısı Mehmet Nazım Özer, Peyzaj Yüksek Mimarı Dr. Murat Z. Memlük, Peyzaj Yüksek Mimarı Barış Ekmekçi katılacak.

Editör: Haber Merkezi