Gazeteciler bayramlaştı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyeleri düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Gazeteciler Cemiyeti Suavi Kaptan Lokali’nde gerçekleştirilen törene AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali,  TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru ve gazeteciler katıldı. TGC Başkanı Yusuf Turgut, törende yaptığı konuşmada, “Değerli meslektaşlarım sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Bayramınızı kutluyorum. Aramızda olan Sayın Haydar Revi’ye de teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelerek bizlere vermiş olduğu değeri gösterdi” dedi.  AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de Trabzon’da güçlü bir basın olduğunu belirterek her zaman bu güçlülüğü gururla takip ettiğini söyledi.

Muhalefet, basını sildi mi?

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde dün düzenlenen bayramlaşma programına sadece AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve ekibinin katılması dikkatlerden kaçmadı. Biz de programdaydık. Bekledik belki muhalefet parti temsilcileri de gecikmeli de olsa katılım olur diye ama nafile. Sorduk Başkan Yusuf Turgut’a durumu. Üyeler dışında kimseyi davet etmediklerini belirtti. Haydar Revi ve ekibinin nezaketen böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Basın, öyle ya da böyle, eksik ya da fazla, doğru ya da yanlış her zaman bir güç olmuştur, olmaya da devam edecektir. Özellikle muhalefet partilerin basına bakışlarını değiştirmeleri gerekmektedir. Basını kimse yok saymamalı. Bu durum basın adında değil ama siyasi partiler adına kazançlı bir durum olmadı, olmayacaktır. Özellikle kimine destek kimine köstek muhabbeti yapan partilerin 24 Haziran seçimlerinin ardından bir muhasebe yapmaları gerekecektir.  

Cahit Erdem’in mesajı

ASKF Başkanı ve Trabzonspor yöneticisi Cahit Erdem, “Trabzon’da futbol sahaları yok olunca önümüzdeki sezon kulüplerimiz büyük sorun yaşayacaklar...Çözüm önerilerimizden birisi Akyazıdaki sentetik ve doğal çim sahanın arasına iki taraflı tribün yapılarak altlarında soyunma odaları oluşturmak..Geçen hafta Sayın valimiz ile konuştuk ve yerinde inceleme yaptık..Bugünde spor bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak tan Havaalanında bizzat sözünü aldık..Yakında ihaleye çıkartacak..Emek ve ve katkı veren herkese teşekkürler..Sıra geldi Yavuz Selim e” diyor.

Trabzon ayağa kalktı

Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi olarak bayramın ilk gününde yaptığımız haber bayağı ses getirdi. Yaşlı bir vatandaşın çöpten torunlarına bayramlık toplaması Trabzonluları ayağa kaldırdı. Gerek iş adamları, gerek yardımseverler ve devlet kurumları gün boyu gazetemize, sosyal medya, mail ve telefon aracılığı ile ulaştı. Dedenin adres bilgilerini istedi. Bizim de elimizde adres bilgisi yoktu. Yakın zamanda bulacağız. Ama bu sadece tek bir dede değil ki. Torununa, çocuğuna bayramlık alamayan, açlık sınırının altında yaşayan çevremizde o kadar insan var ki. Onlar seslerini çıkarmazlar, istemezler çünkü dilenci değiller. Duyarlılığından ötürü Trabzon halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yardımlaşmanın en güzel örneğini gösterdiler.

Klimasız dolmuşlara tepki

Yaz aylarının gelmesiyle  birlikte Trabzon’da bazı sorunlarda ortaya çıkacak. En önemli sorunlardan bir tanesi de ulaşım. Özel araçların yoğunluğundan tıkanan trafik, turistlerin kente gelmesi ile artan araç sayısı, kiralama firmalarının yaz dönemi için gönderdiği binlerce kiralık araba ve dolmuş sıkıntısı. Köhne, en az 18 yaşında araçlarla yapılan taşımacılık Trabzon’a artık yakışmıyor. Her gün en az 50 bin kişi şehir içi dolmuşları ile ulaşım yapıyor. Klimasız, eski, konforsuz araçlar ile yolculuk yapmak yaz dönemi için ölüm. Araç içindeki ter kokuları, havasızlık ve dahası. Buna artık bir düzenleme getirilmeli ve araçlar modern klimalı olmalı.

Editör: Haber Merkezi