Bedelli askerlik tamam
5 milyon insanı ilgilendiren bedelli askerlik için, yaş ve ücret ne kadar soruların cevabı belli oldu. 'Bedelli askerlik' konusunda önemli açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan milyonlarca vatandaşa beklenen müjdeyi verdi. Turan, “Bugün 5 milyondan fazla bunu bekleyen insanımız var. 25 yaş ve 15 bin TL ön görüsüyle beraber, 25 günlük bir askerlik hizmeti öngörülüyor. Çalışmalar takdir, komisyonundur. Şu anki bedelli teklifinin içeriğini değerlendirecek olan genel kuruldur. Bizim teklifte, 15 bin bedel, 25 yaş sınırı ve 25 gün askerlik yapma şartı geliyor” dedi.

Kadir Özcan sahasına çim zemin
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı son toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında dün gerçekleştirildi. Trabzonspor Kadir Özcan Tesisleri ile sahil geçiş yolu arasında kalan peyzaj alanında bulunan futbol sahasının sentetik çim zemin yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Başkan Gümrükçüoğlu’na oy birliği ile yetki verildi. Gümrükçüoğlu “Trabzonspor’umuza katkı sağlamak boynumuzun borcudur. Gelip bizlerden bu talepten bulunan Trabzonspor yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Bu sahayı sentetik çim zemin yaparak Trabzonspor’umuzun hizmetine sunacağız” dedi.

Kadın girişimcilerden TOBB ziyareti
TTSO-TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette TTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Of TSO Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü de yer aldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, TOBB Kadın Girişimci Kurulu olduğunu ifade ederek, “2007’de biz bir tohum attık. 81 ilde 7 bin kadın girişimciyi organize ettik. Bu tohum artık tutmuştur. İçimizden çıkan birisi bugün Türkiye’nin ticaretini yönlendirmek üzere Bakanlık koltuğuna oturmuştur. Bu gurur hepimizin” ifadesini kullandı. Hisarcıklıoğlu ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri daha sonra Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ortahisar’a yeni müftü
Trabzon’un Ortahisar ilçesine Bozüyük müftüsü Selami Bağcı atandı. 1974 doğumlu Bağcı, Erzurum’un İspir İlçesi Bozan köyünde doğdu. Selçuk Ünüversitesi İlahiyat Fakültesini bitiren Bağcı, 1997 yılında İmam- Hatip olarak göreve başladı. 2002 yılında Erzurum ili Şenkaya İlçe Müftülüğü,  2004 yılında Eskişehir İli Mihalgazi İlçe Müftülüğü, 2008 yılında Eskişehir il Müftü Yardımcılığı 2015 yılında Bozüyük İlçe müftüsü olarak atanan Bağcı evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Arapça bilmekte.

Alkışlar Astsubaylar Derneği’ne
Trabzon emekli Astsubaylar Dernegi (TEMAD) ile Trabzon Hilton Oteli yönetim kurulu heyeti, Trabzon Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları geçici bakım evini ziyaret etti. Trabzon TEMAD İl Başkanı Erdoğan Usta, “Tesiste 600 üzerinde sadece köpek bakılmakta. Çalışan personel özveri ile hayvanlara bakımını yapmakta. Bu tesiste emeği geçen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na,  Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Daire Başkanı Arslan Korkmaz’a, tesiste görevli Dr. Ahmet Bey’e ve tüm çalışan personele teşekkür ederim” dedi.

Çoruh EDAŞ gelişiyor
Çoruh EDAŞ bünyesinde 7/24 kesintisiz hizmet veren 186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezi tüketici taleplerini kayıt altına alarak en kısa süre içerisinde sonuçlandırıyor. Kurumdan yapılan açıklamada, “Tüketiciler; Arıza Bakım- Onarım, Aydınlatma, Enerji Açma ve Kesme, Yatırım Çalışmaları, Enerji Müsaadesi, Sayaç Okuma ve Değiştirme, Kayıp Kaçak Mücadelesi gibi konuların yanı sıra tüm talep, öneri ve şikayetlerini 7/24 kesintisiz hizmet veren 186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezi’ne iletebilirler” denildi.

Editör: Haber Merkezi