Bahadır’dan Çavdar’a ziyaret
Bahadır Medya Grup Başkanı Hasan Bahadır, Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Müdürlüğü’nde sözleşme yenileyen Bahattin Çavdar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bahadır, “Müdürümü çok eskiden beri tanırım. Dostluğumuz hukukumuz vardır. Başarılı çalışmalarını takdir ediyorum. Vakfıkebir Hastanesi’nde de çok hizmetleri olmuştur. Maçka’da da iyi hizmetleri oldu. Yeniden sözleşme yeniledi. Görevinde başarılar diliyorum. İnşallah Allah utandırmaz” dedi.

Trabzon basını böyle mi güçlü?
Halkın okuma oranının her geçen gün düştüğü bir ortamda yerel gazeteler okunma oranlarını nasıl arttırırım düşüncesi yerine birbiriyle uğraşmanın derdinde. Bunun son örneğini Karadeniz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Miraç Özağcı’ya yapılan çirkin göndermeyle bir kez daha gördük. Öncelikle bir meslektaşımızın ayağının bu tarz yazılarla kaydırılmaya çalışılmasını kabul etmemiz mümkün değil. Sonrası bunun Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’nın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı gazetede yapılması ayrı bir skandal. Gazetecilere, “Bu başkan herkesin başkanı mı yoksa birilerinin başkanı mı?” dedirtmemeliydi. Ancak dedirtti. Kısaca şık olmadı. Koskoca cemiyet başkanının bu tür işlerin içerisinde olmaması gerekirdi. Ama maalesef oldu. Kendisinden bundan sonraki süreçlerde koruyucu ve bütünleştirici olmasını bekliyoruz.     

Konseyden 2 istifa
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Bölge Temsilcisi Vildan Özmen Ortahisar Kent Konseyindeki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Pehlevan ve Özmen, ortak açıklama yaparak istifa nedenlerini özetle şu şekilde açıkladılar: “Gündem belirlenmeden yapılan yönetim kurulu toplantıları ve bu toplantılarda kişisel zaafların ve beklentilerin ön plana çıkması, yönetim kurulu içerisindeki gruplaşmalar, ötekileştirmeler ile kent konseyinin yapmış olduğu çalışma(ma) şeklinin yanı sıra; bazı yöneticilerin bulundukları sosyal çevre uğruna hareket etmeleri tüm kimliğimize zarar verdiğini düşüncesindeyiz.”

Gazetecilere büyük jest
Uçağın kurtarma operasyonu öncesinde 20 iş makinesi ile çalışmalara destek veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi kurtarma operasyonu için havaalanı gelen gazetecileri de unutmadı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatıyla üstü açık otobüs havaalanının içine girerek gazetecilerin görev yaptığı alana geldi. Bu durum karşısında oldukça şaşıran gazeteciler aracın üzerine çıkarak hem oturarak çalıştılar hem de yüksek bir yerden görüntü almanın rahatlığı yaşadılar. Gazeteciler jestinden ötürü Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettiler.

Ekim rekor kırdı
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde bir rekor kırıldı. İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen dosyalar Büyükşehir Belediye Meclisinde tek tek görüşülerek karara bağlanırken, Komisyon Üyesi Osman Nuri Ekim tam beş saat kürsüde kaldı. Komisyonda görüşülen dosyaları ve alınan kararları ayrıntıları ile Meclise açıklayan Ekim’in performansı takdir topladı.

Garmagaruşuk fırtınası
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu her Çarşamba günü Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde ücretsiz tiyatro gösterisi sahneliyor. Büyükşehir Belediyesinin bir kültür hizmeti olarak sunduğu bu hizmet yoğun ilgi görüyor. Önceki akşam sahnelenen oyun 510 kişilik salonda oynanırken salonda 1250 kişi vardı. Yoğun katılımdan ötürü salona giremeden geri dönenlerde çabası. Bu arada Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu ilerleyen dönemlerde İstanbul, Ankara ve Bursa gibi şehirlerde turneye çıkarak “Garmagaruşuk” isimli Trabzon komedisini gurbetteki Trabzonlularla buluşturacak.

Editör: Haber Merkezi