Erdoğan’ın programı netleşiyor
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta Karadeniz turuna çıkıyor. 22-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Karadeniz Bölge illeri AK Parti İl Kongrelerine katılmak üzere bölgeye gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon Havalimanı’na geleceği ve ardından geçeceği Rize’de kalacağı öğrenildi. 4 günlük programlara katılacak olan Erdoğan günün sonunda babaocağındaki evinde kalacak. Günün sabahında ise programın yapılacağı illere hareket edecek. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 Mart Pazar günü de AK Parti Trabzon ve Giresun İl Kongreleri’ne katılacak. AK Parti İl Teşkilatları Erdoğan için şehirde resmen bir teyakkuz halinde. Yapılacak olan kongrede en küçük bir detayın bile atlanmaması için yoğun bir mesai harcanıyor.

Sütlüoğlu bakan mı olacak?
Kısa adı ÇAY-KUR olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu’nun 2 Ekim 2018 Salı günü yaş haddinden emekli olacağı öğrenildi. Yasa gereği bu tarihte 65 yaşını dolduracak olan İmdat Sütlüoğlu resmen emekli olacak. Söz konusu tarihte zorunlu olarak Çaykur’un hem Genel Müdürlüğü hem de Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılacak olan İmdat Sütlüoğlu bu görevi Nisan 2011 de bu göreve vekalet eden şu anki yardımcısı Süleyman Pınarbaş’dan devir almıştı. Tam 7 yıldır bu görevde bulunan İmdat Sütlüoğlu’nun yeniden aktif siyasete atılması bekleniyor. Geçmişte üst düzey görevlerin yanısıra bakanlık tecrübesi de bulunan Sütlüoğlu’nun yeni kabinede bir bakanlık koltuğunda oturabileceği kulislerde konuşuluyor.

Akşener bekleniyor!
İYİ Parti kurulma aşamasının ardından il kongrelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin pek çok ilinde yapılan il kongrelerindeki tablo parti ileri gelenlerini bir hayli memnun ediyor. Bu kapsamda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 24 Mart Cumartesi günü İYİ Parti İl ve Ortahisar binalarının açılışını gerçekleştirmek için Trabzon’a gelecek. Akşener’in Trabzon’da nasıl bir kalabalık toplayacağı büyük bir merak konusu olurken, partililerin ve partiye üye olmak için kıyıda köşede bekleyenlerin dört gözle bu ziyareti bekledikleri konuşuluyor. Zira Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın son seçimlerde Trabzon’dan seçilememesi, kendisine de olacak ilginin hangi boyutta olacağı merakını uyandırdı. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Saka ise, “Korkusuz Yiğit kadın Meral Akşener 24 Mart’ta Trabzon’da. Aç kollarını Trabzon’um, koy yüreğine Genel Başkanımız geliyor” diyor.

İşadamı Bayrak’tan çağrı
Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı olan ve Bayrak İnşaat sahibi Sabri Bayrak, konut sektöründeki sorunlara değinerek yetkililere çağrı yaptı. Faiz oranların devlet eliyle birlikte yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken İşadamı Sabri Bayrak, “İnsanlar artık yatırım yapmıyor. Birikmiş paralarıyla birlikte bankalardan faiz getirileriyle yaşıyor. Daire almak isteyenler ise yüksek konut faizlerinden korkuyor. Bankaların bu faiz oyununa ‘dur’ demek gerekiyor. Bu konuda mutlaka devlet eliyle yaptırımlar uygulanmalıdır. Bankaların verdiği faiz getiri oranları büyük bir baltalama yapıyor. Bugün inşaat sektörünün ve ticaretin canlanabilmesi için kesinlikle faiz oranlarının düşürülmesi gerekmektedir. İnsanların alım gücünü yükseltmek için konut faizinin ise mutlaka yeniden yüzde 1 oranının altına gerilemesi gerekmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi