Hamzaçebi’ye eleştiri
CHP tabanında sürpriz bekleyiş sürerken içten içe adayların bölge konumları ve nitelikleri sorgulanıyor. Trabzon’da iki dönem milletvekilliği yapmış, CHP tepe yönetimindeki yetkin isimlerden ve M. Akif Hamzaçebi Trabzon milletvekili adaylarının belirlemesi sürecinde dışarıda durduğunu iddia etse de Trabzon’da herkes bir ismi desteklediğini ve milletvekili yapmaya çalıştığı iddiası Hamzaçebi’nin itibarını zedeliyor. Ayrıca Hamzaçebi’nin tüm enerjisini Trabzon yerine İstanbul Belediye Başkanlığına harcadığını Trabzon ile ilgilenmediği de ifade ediliyor. Muharrem İnce ile motivasyonu yükselen CHP’nin adaylarıyla Trabzon’a nasıl hitap edeceği ve kucaklayacağı merak konusu.

MHP’de ilk altı belli oldu
Milliyetçi Hareket Partisi 24 Haziran milletvekilliği seçimlerinde 600 kişilik milletvekili aday listesi belli oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı’nda milletvekili aday sıralaması belli olurken sürpriz isimler ilk altıda kendisine yer buldu. Buna göre MHP Trabzon’da ilk altı sırasıyla şu isimlerden oluştu: Nihat Birinci, İbrahim Çakır, Murat Aksoy, Emirhan Seçkin, İsmail Hakkı Kalyoncu, Embiya Cevahir.” Öte yandan MHP Trabzon’da eski il başkanları Muammer Demeli ve Muhammet Erkan gibi isimlerin listede yer almaması bazı partililerin eleştirilerine neden oldu.

CHP’li Uzun Düzköy’de
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı  Güzide Uzun, 24 Haziran seçim çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Uzun, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Üyeleri, CHP Düzköy İlçe Başkanı Ahmet Bekar ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Düzköy'de esnafı ziyaret etti. Düzköy'ün pazarı olduğu halde esnafın siftah yapamadığını söyleyen İl Başkanı Güzide Uzun, “16 yıllık AKP iktidarı Düzköy esnafı iflasın eşiğine getirdi. Düzköylü değişim istiyor. CHP iktidarında vatandaşın geliri yükselecek, Düzköylü esnaf kazanacak” dedi.

Topaloğlu yatırımları anlatıyor
AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ömer Topaloğlu seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Topaloğlu, vatandaş ve esnafa yapılan yatırımları anlattı.  Trabzon’un tarihten bugüne kadar her zaman sporda, sanatta, ticarette ve siyasette hep çekim merkezi olduğunu ifade etti. İmparatorluklara ev sahibi yapmış olan Trabzon’un özellikle son yıllarda büyük bir turizm kalkınma hamlesi ile bu alanda önemli adımlar attığını belirten Topaloğlu, “AK Parti iktidarı döneminde ülkemizde olduğu kadar şehrimizde de büyük yatırımlara imza atılmıştır. Özellikle turizm alanında şehrin önü açılmış, turizm lokasyonlarının yol ağları, o lokasyonlardaki turizm yatırımları, konaklama imkanları, turistik tesis sayıları arttırılmış ve bölgede Trabzon turizm için çekim merkezi haline gelmiştir” dedi.

Vatandaşın kaldırım isyanı
Trabzon’un Ortahisar İlçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde caddeye sıfır bina yapılıyor. Yola 5 metre çekme payının uygulanmadığı binada inşaat sahibi ana caddenin dibine kadar gelerek kendince güvenlik önlemi aldı. Kaldırımı da kapatan inşaat sahibi nedeniyle yayalar caddenin ortasında araçların arasında geçmek zorunda kalıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, olası bir kazadan önce yetkilileri göreve davet ettiler.

Editör: Haber Merkezi