Bülbül’den vekillere tebrik
Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev alan Trabzonlu milletvekillerini tebrik etti. Bülbül, yaptığı açıklamada “TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına seçilen Muhammet Balta’yı, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliğine seçilen üyemiz ve eski saymanımız Ahmet Kaya’yı , TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyeliğine seçilen Adnan Günnar’ı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon üyeliğine seçilen Bahar Ayvazoğlu’nu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyeliğine seçilen Salih Cora’yı ve partisinin Disiplin Kurulu üyeliğine seçilen Sayın Hüseyin Örs’ü tebrik eder başarılarının devamını dileriz” dedi.

Türkmen altıncı döneme doğru
Trabzon’da en çok belediye başkanlığı yapan isim Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’dir. 1994 yılında seçildiği belediye başkanlığı görevinde 5. Dönemi dolduran Türkmen, altıncı döneme doğru gidiyor. Önceki gün Akçaabat’ta bu yıl 28’incisi düzenlenecek olan Akçaabat Kültür-Sanat Festivali basın toplantısının ardından Türkmen’e yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağını sorduk. Türkmen, sorumuza net bir cevap vermemesine rağmen yeniden başkan adaylığına göz kırpıyor. Şu anda Türkiye’de en uzun süre belediye başkanlığı yapan isim Balıkesir’in Edremit İlçe Belediye Başkanı Kamil Saka. Saka, 1987 yılında seçildiği belediye başkanlığı görevini tam 7 dönemdir sürdürüyor. Bakalım Türkmen, Saka’nın rekorunu kırabilecek mi?

Gürdal Rektör yardımcısı oldu
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Yardımcılığı görevine Vakfıkebirli hemşehrimiz Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Temel Gürdal atandı. 2002 yılında Sakarya Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan Gürdal aynı yıl Sakarya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde Maliye bölüm başkan yardımcısı ve 2005 yılında Mali Hukuk Anabilim Dalı başkanlığı yaptı. 2005-2006 yıllarında Maliye bölüm başkanlığı yapan Gürdal 2010 yılında doçent olmuş, 2010-2013 yılları arasında dekan yardımcılığı yaptı.  2014 yılında İngiltere’de Durham Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulunan Gürdal, vergi hukuku, Türk vergi sistemi, kamu maliyesi, maliye politikası alanlarında kitap ve makale yayımladı.

CHP’li Çavdar’dan çağrı var
Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li Meclis Üyesi Atilla Çavdar, Genel Merkeze çağrıda bulundu. Çavdar, “CHP değişimin öncüsü olmalı. Tüm il ve ilçe başkanları görev süreleri dolduktan bir yıl sonra belediye başkanlığına veya milletvekilliğine aday olabilmeli.  Parti içi tüm seçimler önseçim ve kayıtlı üye ile yapılmalı. Genel Başkan ve genel sekreter sistemine dönülmeli. Genel Başkanın hedefi cumhurbaşkanlığı ve meclis çoğunluğu olmalı. Kazanan ya da kazanamayan iki seçim şartı ile görevini tamamlamalı. Türkiye’nin kurucusunun ilkelerine geri dönülmelidir ki başarı gelsin” dedi

Kadınlar plajına büyük ilgi
Sürmene’nin Aşağı Çavuşlu mahallesinde Karadeniz Sahil yolu kenarındaki kadınlar plajı havaların ısınmasıyla birlikte yoğun ilgi görüyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan plaja 10 yaşından büyük erkekler alınmazken, plaja yöre halkının yanı sıra Arap turistler de büyük ilgi gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi’ne projenin hayata geçirilmesinde katkısı olan Sürmene Belediyesi’ne teşekkür eden vatandaşlar, “Böyle bir plaja şehrimizde ihtiyaç vardı. Genç kızlarımız ve kadınlarımız güvenli bir şekilde rahatça denize girip serinleniyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Editör: Haber Merkezi