İsmail Kansız göreve başladı mı?
Trabzon’da tartışmalara neden olan Trabzon İl Kültür Müdürlüğü koltuğunda yeni gelişmeler yaşanıyor. İsmail Kansız’ın yerine Trabzon Turizm İl Müdürlüğü görevine atanan Ali Ayvazoğlu’nun görevi tekrar İsmail Kansız’a devrettiği iddia edildi. Bilindiği üzere görevden alınan Kansız, eski görevine dönmek için İdare Mahkemesi’ne dava açmış ve bu davaların tamamını kazanmıştı. Davaları kazanan Kansız’ın Turizm Müdürü Ayvazoğlu’ndan devir teslim töreni ile görevini geri aldığı ileri sürülüyor. Kansız’ın yeniden göreve başlaması için resmi çalışmaların sürdüğü de gelen bilgiler arasında. Bu gelişmenin ardından nasıl bir prosedür izleneceği merak edilirken Ali Ayvazoğlu ise şimdilik sessizliğini koruyor.

Hülya Ulusoy’dan tebdili teftiş
Ali Osman Ulusoy’un kızı ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, şirkette farklı bir yöneticilik sergilemeye devam ediyor. İstanbul’da katıldığı bir dizi toplantıdan sonra Trabzon’a dönmek için herkesin aksine karayolunu tercih etti. Özel otomobiliyle yola çıkan Ulusoy, yol boyunca şirketin tüm dinlenme tesisleri ve işletmelerini ziyaret etti. Tesislerdeki durumu teftiş eden Ulusoy, tesis çalışanları ile de yakından ilgilendi. Gerekli eksiklikleri çıplak gözle gören Ulusoy’un bu ziyareti karşısında çalışanlar büyük şaşkınlık yaşadı. Birçok çalışan da bu zamana kadar görmedikleri uygulamadan memnun kaldı.

Erkan ve Sancak bir arada
CHP Köprübaşı eski ilçe başkanı Muhammet Sancak, MHP’den istifa ederek Meral Akşener’in ve Koray Aydın’ın kuracağı yeni partiye destek veren Muhammet Erkan ile bir araya geldi. İlçe başkanlığı döneminde yaptığı çıkışlarla şehrin gündemine oturan eski CHP’li Sancak, zaman zaman ulusal basının da dikkatini çekiyordu. Ancak Sancak daha sonra il yönetimi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti. Sancak’ın Muhammet Erkan ile birlikte görülmesi yeni partiye destek verdiği iddialarını da beraberinde getirdi. Öyle ki Köprübaşı’nda Sancak’ın yeni partinin ilçe başkanı olacağı da ileri sürüldü. Bakalım ilerleyen günlerde Köprübaşı’nda çok sevilen Sancak, Akşener’in partisine katılacak mı; bekleyip göreceğiz.

Büyükşehir’de gişeler yetersiz
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon kart bölümünde izdiham yaşanıyor. Kart yenileme yeni kart alma yükleme yapma vize uzatma gibi işlemleri olan vatandaşlar gişelerin az olması ve belli bir düzenin olmamasından yakındı. 65 yaş üzeri vatandaşlara öncelik tanıyan görevlilere il dışından gelen bir bayan vatandaş çıkıştı. Vatandaş, ‘Oturup sırasını bekleyecek herkes gibi’ söylemlerde bulundu. Cihazda bulunan tek seçenekten alınan sıralar karışıklık yaşattığı gibi tartışmalara da neden oldu. Çoğu zaman bu tür tartışmalar, görevliler ve vatandaşlar arasında yaşanıyor. Vatandaşlar, yetkililerden gişelerin artırılması için talepte bulundu.

Editör: Haber Merkezi