Kitap fuarı start alıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bugün çok önemli bir sosyal projeye daha imza atıyor. Daha önceki yıllarda 4 kez yapılan ve geleneksel hale gelen Trabzon Kitap Fuarının 5.si bugün start alıyor. Varlıbaş Alışveriş Merkezi’nin -3 katında başlayacak olan fuar saat 14:00’te başlayacak. Toplam 10 gün devam edecek olan fuarla ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümkrükçüoğlu sosyal medya hesabından Trabzonluları açılışa ve kitap fuarına davet etti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon Kitap Fuarı’nın beşincisi bugün saat 14:00’te kapılarını kitapseverlere açıyor. 100 yazar ve 100 yayınevinin katıldığı ve Varlıbaş AVM de yapılacak olan ve 10 gün sürecek bu buluşmaya tüm halkımızı davet ediyorum” dedi. Bizde Trabzon’daki kitapseverlere bu buluşmayı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.

Yıldırımhan Fas’ta
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazahar Yıldırımhan, FAS’ın Marakeş şehrinde WAPES Dünya istihdam Birliğinin toplantısına katıldı. Bakan Jülide Sarıeroğlu adına bir konuşma yapan Yıldırımhan, “3 yıldan bu yana WAPES'in dönem başkanlığını başarıyla yürüten Türkiye İŞKUR Kurumu 53 ülkenin katıldığı toplantı ile dönem başkanılığını FAS istihdam kurumuna devretti. Ülkemizi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığımızı başarıyla temsil eden İŞKUR Genel müdürü Sayın Cafer Uzunkaya ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

Çebi çalışmalara başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacağını açıklamasının ardından Trabzon’da AK Partili teşkilatlar ve belediye başkanları da seçim çalışmalarının startını veriyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de Araklı’da çalışmalara başladıklarını açıkladı. Çebi, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama itibariyle Araklı’da seçim çalışmaları başlamış bulunmaktadır. AK Parti’mize ve Cumhurbaşkanımıza en güçlü ve etkili desteği verdik. Her zaman olduğu gibi 24 Haziran’a da en güçlü şekilde hazırlanıp, ülkemizin ve milletimizin geleceğine destek çıkacağız. Bu vesileyle 24 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan erken seçimin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Çal Mağarasına turist akıyor
Trabzon'da sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası, 2018'in Ocak-Mart döneminde 6 bin 708 turiste ev sahipliği yaptı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Çal Mağarası'nın yılın her döneminde ilgi gördüğünü ifade ederek, “Çal Mağarası Ocak-Mart döneminde 4 bin 79 yerli, 2 bin 629 yabancı olmak üzere 6 bin 708 turiste ev sahipliği yaptı. Doğal mirasımız olan Çal Mağarası'nın yeni turizm sezonuyla daha da ilgi göreceğine inanıyoruz. Rakamlardaki artıştan sezonun bir önceki yıla göre daha iyi geçmesini bekliyoruz” dedi.

Konut satışında Trabzon zirvede
Emlak firması Antalya Homes Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe, Türkiye genelinde 2018 yılının Ocak ve Şubat aylarında bir önceki yıla göre 3 bin 885 daha az konut satıldığını, yabancıya konut satışının ise yüzde 29 artarak son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. 2017 yılının Ocak ve Şubat aylarında 2 bin 692 düzeyinde bulunan yabancılara konut satışlarının 2018'in aynı döneminde yüzde 29 artarak 3 bin 471'e yükseldiğini aktaran Tekçe, “Türkiye’de gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancılar en çok İstanbul, Antalya, Bursa, Yalova, Trabzon’u tercih ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi