Cora’dan Pekşen’e jet cevap
CHP milletvekilinin yapmış olduğu açıklamaları okudum. Kızılay’ın teftiş raporlarının sahte olduğunu iddia ediyor. Çok açık ve net söylüyorum bu belgelerin sahte olduğunu ispatlasın bende siyaseti bırakacağım. Eğer kendisine iftira atıyorsam hiç korkmasın beni savcılığa şikâyet etsin. Bu iddiaların gerçek mi iftira mı olduğunu mahkeme karar versin. Benim ifadelerim çok açıktır. Tekrar soruyorum. Kızılay’ın avukatlığından niçin azledildin önce bunu açıkla! Hakaret ederek, soyut iddialarda bulunarak beni yolumdan alıkoyman mümkün değildir. Bir daha söylüyorum. Yetkin olmadığı halde başkasına ait parayı üzerinde bulundurman zimmettir. Kızılay’ı zarara uğrattın ve yetim hakkı yedin” dedi.

Vakfıkebir’de Bilgin sevinci
Trabzon Vakfıkebir ilçesinden hemşerimiz İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Bilgin, Kırklareli Valiliğine atanması hem Trabzon’da hem de Vakfıkebir’de sevinçle karşılandı. Bilgin, 2003 yılında yapılan Kaymakamlık Kursunu bitirerek aynı yıl Asil Kaymakam olarak atandı. Sırasıyla; 2003-2005 yılları arasında Tokat - Pazar Kaymakamlığı, 2005- 2007 yılları arasında Gümüşhane - Kürtün Kaymakamlığı, 2007-2010 yılları arasında Malatya - Kale Kaymakamlığı ve 1 yıl süre ile Malatya Vali Yardımcılığı, 2010-2012 Aydın - Buharkent Kaymakamlığı, 2012-2015 yılları arasında Giresun - Espiye Kaymakamlığı ve 2015-Kasım 2016 yılları arasında Manisa - Alaşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 30 Kasım 2016 tarihli Müşterek Kararname ile İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak atandı.

İYİ Parti’de sıralama tartışması
İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığında milletvekili adaylarının bu pazartesi günü belirlenmesi bekleniyor. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli de yaptığı açıklama ile hafta başını işaret etmişti. Ancak İYİ Parti’de sıralama hemen hemen netleşirken özellikle ilk üç sıra İYİ Parti’ye gönül verenlerin eleştirilerine neden olmaya başladı. İYİ Partililer, isim vermeden bu durumu sosyal medya hesaplarından eleştiriyor. Öte yandan İYİ Parti Trabzon’da kadın milletvekili adaylık sıralamasında kadın milletvekili adayının olup olmayacağı da büyük bir merakla bekleniyor.

Baro’dan kadın vekil çağrısı
Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu ve Trabzon Barosu, yaptıkları ortak açıklama ile Trabzon’da siyasi partilere çağrıda bulundu. Trabzon’da siyasi partilerin milletvekili sıralamasında kadın milletvekili aday adaylarına ilk altıda yer verilmesi gerektiği  vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekilliği seçiminde aday adaylığı için başvuran kadınların seçilebilir sıradan aday yapılmaları, Türk Kadınının yıllar önce kazandığı seçme – seçilme hakkının haklı bir sonucudur. Nüfusumuzun kadın-erkek oranına bakıldığında, 26. Dönem Meclisinde kadın temsilinin, oranın çok altında kaldığı açıktır. Kadın adayların seçilebilir sıradan aday gösterilmeleri eşit temsil ilkesinin gerekliliğidir. Bu nedenlerle; tüm siyasi partilere ülke genelinde ve Trabzon ilimizde aday adaylığı için başvuran kadın adayların seçilebilir sıradan Milletvekili adayı yapılması talebimizi iletiyoruz”

Dolmuşçu esnafı isyanda
Trabzon’da dilenciler, dolmuşçulara rahatsızlık vermeye başladı. Özellikle küçük yaştaki dilenciler, dolmuşçular kırmızı ışıkta durduklarında dolmuş şoförlerine rahatsızlık vererek ısrarla para istemeleri dolmuşçu esnafını isyan noktasına getirdi. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’ya çağrıda bulunan dolmuşçu esnafı, “Dilencilerden artık bıktık, mevzilendikleri bölgelerde bizleri rahatsız ediyorlar, para almadan bırakmıyorlar. Kazandığımız paraları onlara mı veriyoruz. Oda Başkanımız Ömer Hakan Usta ve emniyet yetkililerimiz artık bu duruma bir ‘dur’ desin” diyerek sitemini dile getirdiler. Bir dönem Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan, EGM Koordinasyon Daire Başkanı Ahmet Hakan Arıkan, Atina Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği görevine atandı.

Editör: Haber Merkezi