Karamollaoğlu Trabzon’da

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Sayın Temel Karamollaoğlu bugün Trabzon’da olacak. Günlerdir bu mitinge titiz bir şekilde hazırlanan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “20 Haziran 2018 Çarşamba günü(bugün) saat 17.00’de Meydan Parkında, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Sayın Temel Karamollaoğlu’nun katılacağı miting yapacaktır. Mitingimize tüm Trabzon halkı davetlidir” denildi. Öte yandan Temel Karamollaoğlu’nun Trabzon mitingine büyük katılım sağlanacağı gelen bilgiler arasında.

Büyükelçi Miyajima ağırlandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima’yı makamında kabul etti. İkili, iki ülke arasında ilişkilerin üzerine değerlendirmelerde bulunurken Miyajima turizm alanında işbirliğinin önemi dikkat çekti ve daha büyük adımlar atmak istediklerini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu ise Türkiye ve Japonya arasında sağlam bağların bulunduğunu hatırlatırken Olimpiyat (EYOF) Parkı’ndaki Türk-Japon dostluk parkı alanında iki ülkenin kültürlerinin yaşatıldığını kaydetti.

Kurt fark yaratıyor

Ramazan ayı içerisinde 50 meslek elemanı ve 20 ekiple Trabzon’un ilçelerinde yaşayan 4 bin 395 aileyi ziyaret eden Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 15 bin vatandaşla sohbet edip çeşitli hediyeler dağıttı. Aile ziyaretlerine eşlik eden Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, vatandaşların yanında olmak, onların sorun ve taleplerini dinlemek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Ramazan ayında bin 960 şehit ve gazi ailesine iftar yemeği verildi. İftar programları kapsamında ayrıca, 560 korunmaya muhtaç çocuklar ve engelli ailesine de iftar yemeği verildi.

Büyükşehir gaza bastı

2018 yılı asfalt sezonunu 400 bin ton asfalt serme hedefi ile açan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 19 Haziran itibariyle mahalle yollarına 130 bin ton asfalt serdi. Mahalle yollarına serdikleri asfaltın tümünü kendi tesislerinde ürettiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Şimdeden 130 bin ton rakamına ulaşmış bulunuyoruz. Daha önümüzde uzun yaz ayaları var. Şehrimizin hangi mahallesinin hangi yolunun neresinde bir sorun varsa hepsinden haberdarız. Sırası ile yol çalışmalarımızı icra ediyoruz. Yollarımızda son derece nitelikli, kalıcı işlere imza atıyoruz. Yüksek bütçeli çalışmalarımızla mahalle yollarımızı sırasıyla modernize ediyor ve insanlarımıza layık hale getiriyoruz” dedi.

TESOB’un mobil sicili

 Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından başlatılan Mobil Sicil Uygulaması kapsamında bugüne kadar ilçelerdeki yaklaşık 5 bin esnaf ve sanatkâr, şehir merkezine gelmeden işlemlerini gerçekleştirdi. TESOB Başkanı Metin Kara, “Tüm ilçelerimizde yoğun ilgiyle karşılaşan uygulamamızdan esnaf ve sanatkârımız çok memnun. Olumlu geri dönüşler aldık. Hepsi hizmetin ayaklarına kadar getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 5 bine yakın esnaf ve sanatkârımız işlemlerini merkeze gelmeden kendi ilçesinde veya yakın ilçedeki mobil sicil noktamızda gerçekleştirdi” dedi. Yeni takvime göre de, TESOB görevlileri her ay 1. Hafta: Pazartesi: Akçaabat Salı: Beşikdüzü Çarşamba: Of; 2. Hafta: Pazartesi: Akçaabat, Salı: Vakfıkebir, 3. Hafta: Pazartesi: Akçaabat, Salı: Çarşıbaşı, Çarşamba: Araklı; 4.Hafta: Pazartesi: Akçaabat, Salı: Çaykara ve Çarşamba: Sürmene’de görev yapacak.

Editör: Haber Merkezi