CHP’nin yürüyüşünde üretici yok!
Her yıl olduğu gibi bu yıl da fındıkta tartışmalar bitmiyor. Ancak bu yıl öncekilerine göre olay biraz daha ciddi. CHP’nin açıklanan fiyatların ardından fındık için yürüyüş düzenlemesi olayı farklı bir boyuta taşıdı. TMO Genel Müdürü Giresun’da üreticileri dinledi. Fındık fiyatları yukarıya doğru bir seyir izledi. Dün de Ziraat Odaları Ordu’da fındık için bir araya geldi. Ziraat odası başkanlar toplantısına Ordu, Giresun ve Trabzon ilçe ziraat odası başkanları ve TZOB Yönetim Kurulu Üyeleri Arslan Soydan ile Hasan Kozoğlu da katıldı.

Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Arslan Soydan, “Serbest piyasa lobilerin elindedir. Fındık fiyatı ile oynuyorlar” derken Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman’dan ilginç bir çıkış geldi. CHP’nin yürüyüşünde üretici olmadığını iddia eden Sarıkahraman, “O kadar kara propagandaya rağmen üretici hala umudunu hükümete bağlamış durumda. Dolayısıyla hükümet üreticinin bu beklentisini göz ardı etmemesi gerekir” dedi.

Yeşil ışıkta yolcu indirilmez!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda gerçekten ciddi boşluğu dolduruyor. Klimalı modern otobüsler ise şehir içi ve ilçeler arası yaygın ulaşım ağı var. Halkın da memnun olduğu hizmetlerin başında otobüsler geliyor. Ancak bazen kuraldışı olaylar da yaşanmıyor değil. Beşirli-Meydan seferini yapan bir otobüs, dün Meydan’da yolcularını durak dışında indirdi. Duraktan yaklaşık 20 metre sonra ışıkların yeşil yanmasına rağmen yol üstünde duran otobüs şoförüne trafikteki vatandaşlar tepki gösterdi.

Otobüs şoförleri şahıslarını değil kurumlarını temsil ettikleri için hareketlerine de dikkat etmek zorundalar diye düşünüyoruz. Bazen durağın hemen yanında olan vatandaşı “Durakta değildi” diyerek almayan şoförler durak dışında yolcu bırakabiliyorlar. Bu tür aksaklıkların faturası da ister istemez Büyükşehir Belediyesi’ne kesiliyor.

İyi ki TÜRKAV var!
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kenan Kuru, Trabzonspor taraftarı iki çocuğa tribünde Başakşehir müsabakası öncesi tribünde yaşanan forma çıkarma hadisesini eleştirdi. Başkan Kuru, “Çocukların üzerlerinden formaların çıkarılmaları sırasında koro halinde Başakşehir taraftarlarca seviyesizce destek tezahüratlarının olması da bağnazlıktır, vahşettir” diyerek yetkilileri göreve davet etti. Kenan Kuru’nun birçok STK’nın sessiz kaldığı bir olay karşısında sesini çıkarması, “İyi ki TÜRKAV var” dedirtti.

Mustafa Yazıcı’nın mesajı:
Dünyanın yedi tarım ülkesinden biri olan, kendi kendini bakan Türkiye’ye; şimdi saman bile dışarıdan geliyor. Diyebilirler mi yalan. Et dahi dışarıdan. Ülke tembellikten , fitne fesattan bu hale geldi. İlim hayatı engellendi. Yazara, çizere, âlime, mucide teşvik yok. Kitap yazana kredi yok. Üretme, hep tüket, hep ye. Sana yeter. Haram helâl de fark etmez. Alında olmasın ter. Halkın vekilleri halktan çok farklı yaşar. Şimdi millet denilen hazır yiyenlerden müteşekkildir. Ne yapıp yapıp kendi kendimiz üretmeli. Bu Cennet vatanı hiç kimseye sömürtmemeli. Devletimizi daha çok ilerletmeli, yükseltmeli. Bütün düşmanları her konuda pes ettirmeli.

Migros’ta neden yerel gazete yok?
Türkiye’nin en önemli marketlerinden biri olan Migros’un Trabzon’da da birçok yatırımı bulunuyor. Halkın da büyük çoğunluğunun ilgi gösterdiği bu marketler zincirinden ne hikmetse Trabzon’un yerel gazeteleri satılmıyor. Genelde ulusal gazetelerin raflarda olduğunu gören vatandaşlar ise market yönetimine tepkilerini gösteriyor. Parayı Trabzon’da kazanıp Trabzon’un yerel gündemine yön veren yerel gazetelerin satılmaması nasıl bir anlayıştır anlamış değiliz. Öte yandan A101 ve BİM gibi ulusal marketlerin Trabzon’daki sayıları da hiç de azımsanmayacak kadar fazla. Ancak onlar da indirim ilanları ve haftalık satış listelerini her hafta 2 tam sayfa olmak üzere ulusal gazetelere veriyor. Hem yerel basına destek çıkılması anlamında hem de ekmek kazanılan bölgeye bir vefa gösterilmesi anlamında o ilanların yerel basına da servis edilmesi daha şık bir davranış olur diye düşünüyoruz.

Editör: Haber Merkezi