İttifakların yeri belli oldu
24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri için kura çekimi yapıldı. Buna göre, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı birinci; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi'nden oluşan "Millet İttifakı" ise altıncı sırada yer alacak. Milletvekili aday listeleri için de yarın son gün. Siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları, seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç bugün saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verecek. Seçmenlere verilecek iki oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak. İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

Altunbaş ekibi ile buluştu
AK Parti’nin dinamikleri bin 784 metre rakımda ki Haçkalı Hoca Baba Yaylasında seçimi konuştular. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Numan Yardım, İlçe Teşkilat Başkanı Hayrullah Baytar, eski yöneticiler Ahmet Büyükkol, Feriştah Akyüz, İlçe Eski Yöneticisi Ali Habiboğlu’nun davetlisi olarak Haçkalı Baba Yaylasında bir araya geldiler. İftarlarını yaylada açan AK Parti’nin dinamikleri hem bugün açıklanacak olan milletvekilli kesin adayları üzerine istişare yaptılar hem de 26 Mayıs’ta yapılacak aday tanıtım töreninin ardından yapılacak saha çalışmasının stratejisini belirlediler.

SP’de vekil sıralaması
Trabzon’da 24 Haziran milletvekili seçimleri için hareketlilik ve çalışmalar devam ederken Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı’nda da çalışmalar aynı süratle devam ediyor. Saadet Partisi Trabzon’da milletvekili aday adayları seçim çalışmalarını sürdürerek esnaf ve vatandaşlara projelerini anlatmaya devam ediyor. Bu arada Saadet Partisi’nde yapılan temayülde ilk üç sıra için ilginç isimlerin ön plana çıktığı öğrenildi. İlk sırada eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Cevat Kurt’un ismi öne çıkarken ikinci sırada Ortahisar İlçe Başkanı ve milletvekili aday adayı Murat Özcan yer aldı. Üçüncü sırada ise Araklı Belediyesi’nin eski başkanı ve partinin önemli isimlerinden Ümit Çebi’nin ismi yer aldı.

VDH’de bu branşlar yok
Trabzon’da bölgeyi önemli sağlık hizmeti veren Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde bazı branşların olmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Büyükliman Bölgesi’nde başta Vakfıkebir olmak üzere Çarşıbaşı, Tonya, Beşikdüzü, Şalpazarı ilçeleri ile Giresun’un birçok ilçelerinden gelen hastalar Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne tedavi olmak için geliyor. Ancak kadın hastalıkları ve doğum branşı, beyin ve sinir cerrahisi gibi branşların olmaması vatandaşları mağdur ediyor. Başta Vakfıkebirli vatandaşlar olmak üzere Büyükliman bölgesindeki ilçeler ve Giresunlu vatandaşlar, bir an önce bu branşların hizmete açılmasını istiyorlar. Vatandaşlar, Trabzon’da sağlık kuruluşlarını göreve davet ederek böylesine önemli bir hastanenin eksikliklerinin giderilmesini istediler.

Vatandaşın yol isyanı
Trabzon’un özellikle mahallerin yolları patates tarlasından farksız. Ara yollara girmek zorunda mı kaldınız. Hele bir de aracınızın altı alçaksa Allah yardımcınız olsun. Sanayi yakın nede olsa. İşin esprisi bir kenara Trabzon’un gerçekten mahalle aralarının yolları çok bozuk. 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ni Çamoba’ya bağlayan yolda araçla gitmek imkansız. Çukurçayır-Boztepe yolunu yazmaya bile gerek yok. Soğuksu-Beşirli-Karşıyaka çukurlarından da bahsetmeyelim. Allah aşkına havalar da ısınmışken, tam da seçim üstüyken şu mahalle yollarına bir el atsanız da bu milletin hayır duasını alsanız.

Editör: Haber Merkezi