Belediye başkanı kim olmalı?
Genel seçimlerin ardından tüm gözler yaklaşan yerel seçimlere çevrildi. Herkesin merak ettiği konuların başında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun göreve devam edip etmeyeceği geliyor. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin, “Partim görev verirse Büyükşehir’e hazırım” mesajının ardından kulisler hareketlenirken, Revi’nin çıkışının ardından pek çok isim Büyükşehir için nabız yoklamaya başladı. Piyasada pek çok kişinin ismi geçiyor ancak hep perde arkası kulisleriyle. Kim kime yakınsa, kim kimin olmasını istiyorsa onun adını gündeme taşıma gayretinde. Trabzonlu başarılı iş adamı Adem Keleş’le dün bu konuyu konuştuk. Keleş, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacağından daha çok ne yapabileceğini konuşmak lazım. Eğer makam için koltuk için kartvizit için belediye başkanlığına aday olunmak isteniyorsa bu doğru değil. Hizmet etmek için sadece belediye başkanı olmaya gerek yok. Her yerde hizmet edilebilir. Büyükşehir Belediye Başkanı olacak isim öyle basit bir isim olmamalı. Ortalıkta dolanan isimler önce kendi alanlarında başarı ortaya koysunlar ondan sonra adaylıklarını açıklasınlar. Çünkü başka Trabzon yok” dedi.

Tonya’ya otopark ve pazaryeri
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tonya ilçesinde otopark ve pazaryeri kazandırıyor. Tonya’nın kültür merkezi, otopark ve pazaryeri ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ilçenin Kaleönü Mahallesi’nde 6 dönüm arazi temin etti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından alanın düzenleme çalışmalarına başlandı. Sürdürülen çalışmalarla ilk etapta arazi uygun hale getirilecek ve haftada bir gün pazaryeri, diğer günler ise otopark olarak Tonya halkının hizmetine sunulacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tonya’da çalışmalarına her alanda devam ettiklerini belirterek “Belediyemize ait olan arazinin Tonya’nın ihtiyaçları doğrultusunda Tonya halkının hizmetine sunulması için kendi ekiplerimizle çalışmalarımıza başladık. Bu alanın Tonya’nın ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Sağıroğlu müjdeyi verdi
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, belediye hizmet binasının tamamlandığını belirterek hizmete açılacağını müjdeledi. Başkan Sağıroğlu “Belediye Binamızı Hizmete Açıyoruz. Trabzon’un parlayan yıldızı Yomra’mıza modern bir belediye binası kazandırdık. İnşallah önümüzdeki Pazartesi günü yeni binamızda vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacağız. Yomra’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şeref ailesinin acı günü
Vakfıkebir’in büyüklerinden ve sevilen isimlerinden Vakfıkebir Büyükliman Kuvay-ı Milliye Dernek Başkanı Galip Şeref hayatını kaybederek sevenlerini üzdü. Şeref, dün Vakfıkebir Güneyköy Ketaş Camiinde Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi. Sonnokta gazetesi olarak merhum Galip Şeref’e Allah’tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına da başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Altunbaş harıl harıl
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, yerel seçim çalışmasının startını erken verdi. 24 Haziran seçimlerinin yorgunluğunu daha tam üzerinden atmayan Altunbaş, Ortahisar’ın mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek seçim çalışmasına başladı. Vatandaşların istek ver taleplerini dinleyen Altunbaş, Vatandaşlarımızı ziyaretlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. İstek ve taleplerini ilgili kurumlarda takip etmeye çalışıyoruz. Niyet hayır, akıbet hayır olur inşallah” dedi.

Editör: Haber Merkezi