Kılıçdaroğlu’na büyük ilgi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu’nun Trabzon’a geldi. Trabzon’da partililerde Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için Trabzon Havalimanına akın etti. Partililer havalimanında uzun kuyruklar oluşturdu. Kılıçdaroğlu burada partililerle tek tek tokalaşırken ayrıca partililerin ve vatandaşların da taleplerini dinledi.

Kılıçdaroğlu, havalimanında CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ile de bir süre sohbet etti. Ardından Kılıçdaroğlu havalimanından ayrılarak rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan CHP’nin duayen isimlerinden eski il başkanı Cafer Hazaroğlu’nu da evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Trabzon’dan ayrılarak Giresun’a hareket ederek burada fındık üreticilerine seslendi.

Ardından Kılıçdaroğlu hayatını kaybeden iş adamı Celal Hekimoğlu'nun oğlu Celil Hekimoğlu ve ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Sürmene ve Akçaabat’ta var mı?
AK Parti’de kongreler bu hafta sonu da devam edecek. Cumartesi günü Of, Çaykara ve Köprübaşı ilçe kongreleri gerçekleşecek. Pazar günü de Sürmene ve Akçaabat ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. Çaykara’da mevcut başkan Temel Şimşek 3 dönem kuralı gereği tekrar aday olamıyor ve yerini Muhammet Selçuk’a bırakıyor. Of’ta ise Hakan Terzioğlu başkanlığında tek liste ile seçime gidiliyor. Köprübaşı’nda da Orhan Erdoğan ilçe başkanlığına aday gösterildi.

Sürmene’de Aydın Bayraktar’da 3 dönem kuralı gereği aday olamıyor. Sürmene için AK Parti Genel Merkezi büyükşehir belediye meclis üyesi Hüseyin Azizoğlu’nu başkan adayı olarak belirledi. İlçede Azizoğlu’na karşı liste çıkabileceği konuşuluyor. Akçaabat’ta ise mevcut başkan Emre Akgün’den yana karar kılındı. Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Engin Erbaşaran aday olmayı düşünüyor.

Günnar ve Karan bir arada
Akçaabatlı iki siyasetçi bir araya geldi. AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar ile CHP Trabzon eski il başkanı ve milletvekili adayı Yavuz Karan, aynı dönem il başkanlığı yaptılar. Aynı dönem milletvekili adayı oldular. İkisi de Akçaabatlı. Günnar ve Karan önceki gün Akçaabat sahilinde bir çay bahçesinde karşılaştılar. Yanlarında AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün ile CHP Akçaabat eski ilçe başkanı Mustafa Nadir de vardı. Günnar ve Karan samimi bir dost sohbeti gerçekleştirirken aynı zamanda ülke meselelerini de tartıştılar. Siyaseti ayrı kulvarda yapsalar da Günnar ve Karan’ın dostane bir şekilde bir araya gelip sohbet etmeleri güzel bir davranış olarak da alkışı hak etti.

Savcıdan Başkana ziyaret
Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Başsavcı Abdullah Güney, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i makamında iadeyi ziyaret etti. Akçaabat’a yeni atanan ve geçtiğimiz aylarda göreve başlayan Başsavcı Abdullah Güney, kendisine yapılan hoş geldin ziyaretlerinin ardından, ilçedeki kurum ve kuruluşlara iade-i ziyarette bulunuyor. Ziyaretlerinin ilk ayağı olarak Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i makamında ziyaret eden Başsavcı Güney, Başkan Türkmen ile ilçe hakkında genel değerlendirmelerde bulundu.

Uzungöl Su Elçileri’ni ağırlayacak
Çevre ve su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğini sağlamak konusunda toplumdaki farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi” kapsamında düzenlenen oryantiring yarışmalarının üçüncüsü 24 Eylül 2017 Pazar günü Trabzon’un turizm merkezi Uzungöl’de gerçekleştirilecek. Oryantiring yarışmalarının ilki Muğla Köyceğiz’de ikincisi ise Konya, Beyşehir’de gerçekleştirilmişti. Trabzon, Uzungöl’de yapılacak yarışların ardından; oryantiring yarışmaları Ekim ayında Ankara’da yapılacak. Yarışmaya katılım ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi