Bakan Soylu İstanbul’dan aday

AK Parti 24 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili aday listelerini açıkladı. AK Parti Trabzon’da sürprizler yaşandı. Önceki seçimde Trabzon'da ilk sırada aday gösterilerek milletvekili olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu kez Trabzon'dan aday gösterilmedi. AK Parti'de Bakan Soylu İstabul ikinci bölgeden birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.

Köseoğlu böyle veda etti

AK Parti Trabzon’da aday gösterilmeyen milletvekilleri arasında Trabzon’dan Ayşe Sula Köseoğlu’da yer aldı. Geçen dönem Trabzon’dan görev yapan isimlerden tek aday gösterilmeyen isim olan Köseoğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.  Köseoğlu, “Biz nefis siyaseti yapmadık. Bizim siyasetimiz vefa siyaseti, sevgi siyaseti, vicdan siyaseti oldu her zaman. Bu kutlu yolculukta başım dik, alnım ak Trabzon’u temsil etmenin onuru evlatlarıma bırakacağım en büyük şereftir. Türkiye için Reisin izinde kutlu yolculuğa devam” dedi.

Aydın Ankara’dan aday

24 Haziran Genel Seçimleri öncesi dün siyasi partiler milletvekili adaylarını açıkladı. Kıyasıya bir yarışın olacağı genel seçimlerde Ankara’da sürpriz bir isim dikkat çekti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın İYİ Parti’den Ankara birinci bölgeden birinci sıra milletvekili adayı oldu. Öte yandan 1 Kasım seçiminde büyük düşüş yaşayan MHP'de en yetkili isimlerden olan Koray Aydın meclis dışında kalmıştı.

CHP’de kadın vekil adayı yok

CHP Trabzon’da Milletvekili Haluk Pekşen’in liste dışı kalması büyük sürpriz oldu. Bu durum parti içerisinde şaşkınlıkla karşılanırken Trabzon kamuoyunda da pek şen karşılanmadı. Pekşen’in bundan sonraki siyasi yol haritası merak ediliyor. Öte yandan CHP Trabzon’dan kadın milletvekili aday adayının ilk altıya girmemesi de sürpriz oldu. Partililer, kadın milletvekili adayının ilk altının içerisinde olmamasını eleştirdi. Diğer partilerde kadın milletvekili adaylarının listede yer almasını örnek gösteren partililer, kadın milletvekili adayının CHP Trabzon’da da kadın adayın gösterilmeyi beklediklerini belirttiler.

Gümrükçüoğlu vatandaşla buluştu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ramazan akşamlarında Trabzon’un mahalleleri, park ve bahçelerinde hemşehrileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Olimpiyat (EYOF) Parkı’nı ziyaret ederek burada Ramazan akşamını geçiren hemşehrileri ile sohbet eden Gümrükçüoğlu, Trabzon’un aldığı yatırımlarla çağ atladığını söyledi. Trabzon’da çok sayıda dev yatırımının yapımın devam edildiğini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuz gerek belediyemiz gerekse tüm kamu kurumlarımızın yatırımları ile çağ atlamıştır. Tüm bu yatırımlarla şehrimizin önünü açan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Gümüşhane’de adaylar belli oldu

Gümüşhane’de de partilerin milletvekili adayları belli oldu. AK Parti Gümüşhane’den H. Osman Akgül, Cihan Pektaş olurken CHP Gümüşhane’nin milletvekili adayları Mahir Can ile Ramazan Ayaş oldu. MHP Gümüşhane’de milletvekili adaylık sıralaması Musa Küçük, Akın Üstün’den oluştu. İYİ Parti Gümüşhane’den Ali Ateş milletvekili adayı olurken Saadet Partisi Gümüşhane’nin adayı Akın Demir oldu.

Editör: Haber Merkezi