Milletvekili Balta Zonguldak’ta
TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzonlu hemşehrilerinin daveti üzerine Zonguldak’a giderek oradaki sorunları yerinde inceledi. Hem Trabzonlu hem de Zonguldaklı vatandaşlarla istişarelerde bulunan Milletvekili Balta, “Biz sadece Trabzon’un değil, ülkemizdeki tüm illerimizin milletvekiliyiz. Trabzon’da gösterdiğimizi hassasiyeti ülkemizdeki bütün topraklarımızda göstermek için gayret içerisinde olacağız. Sorunlar, sıkıntılar muhakkak olacaktır bizlere düşen görev ise vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için tüm gayretimizle ile çalışacağız” dedi.

İskurt bakan yardımcısı oldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yardımcıları belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Dr. Ömer Fatih Sayan, Selim Dursun ve Trabzonlu hemşehrimiz makine mühendisi Enver İskurt atandı. İskurt, Kara Yolları Genel Müdürlüğü’nde Teftiş Kurulu Başkanlığı yaptı. Trabzonlu hemşehrimiz İskurt’un bakan yardımcısı olarak atanması Trabzon’da da sevinçle karşılandı. İskurt’un da bakan yardımcısı olması ile birlikte kamuoyunda Trabzon’un ulaşım ve trafik sorunlarının çözüleceği dile getiriliyor.

Kalecik’te Bayrak tartışması
Araklı’nın Kalecik Mahallesi’nde hayata geçirilen Kalecik Kalesi’ne Türk Bayrağının olmayışı bazı vatandaşların tepkisine neden oluyor. Mahalleli, kaleye Türk Bayrağı asılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bu taleplerini iletti. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak “Kalenin içerisine de bir bayrak koyacağız. Büyük bayrak kalenin içerisine koyamıyoruz. 4 metre kaleyi kazmamız gerekiyor. Ama bilindiği üzere kaleyi kazmak yasak. Anıtlar Kurulu buna müsaade etmiyor. Onun için oraya küçük bir bayrak koyacağız. Diğer 30 metrelik bayrağı kalenin yan tarafına yaptığımız tesisin yan tarafına koyduk” dedi.

Vatandaşlar şikayetçi
Trabzon’da kaldırımlar hem gece hem de gündüz araçların istilasında olmaya devam ediyor. Kaldırımların otopark gibi kullanılmasına isyan eden vatandaşlar tepkilerini dile getirerek “Defalarca ilgili kurumlara şikayetlerimizi dile getiriyoruz. Yayaların hakkı olan kaldırımların işgal altında olması bizi rahatsız ediyor. Kaldırımlarda bir türlü yürüyemiyoruz. Ana yola çıkıyoruz. Otomobillerin kaldırımlara park edilmesi yetmezmiş gibi bir de şimdi ağır vasıtalı araçlar park etmeye başladı. Böyle bir şey nerede görülmüş? Artık tüm ilgili tüm yetkililerin bu duruma izin vermemelerini istiyoruz. Kaldırıma park eden araç sahiplerine gerekli cezai işlem uygulansın. Kaldırımlar bizim olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Dolmuşlarda isyan var
Toplu taşıma araçlarında bazı duyarsız vatandaşların yüksek sesle telefon ile görüşmeleri rahatsızlığa neden oluyor. Gazetemizi arayan bir vatandaş konuyla ilgili sitemini dile getirerek “Belediye otobüslerinde veya dolmuşlarda bazı kişiler, yüksek sesle telefon ile konuşuyor. Yolculara rahatsızlık vermelerinin yanı sıra şoföründe konsantrasyonunu bozuyor. Şoför defalarca uyarmasına rağmen anlayışsız bazı vatandaşlar konuşmaya devam ediyor. Hatta bazı araçlarda uyarı yazısı olmasına rağmen dinleyen olmuyor. En azından yolcular alçak sesle telefon ile konuşmalı, yolculara rahatsızlık vermemeli. Bu yüzden ilgili kurumlarımızdan  ricamız toplu taşıma araçlarında telefon ile yüksek sesle konuşan yolculara ceza uygulanmasını istiyoruz” diyerek sitemini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi